Facing valt eruit

Author:
tharealmb
Posted:
za, 01/30/2010 - 17:45
Vandaag ben ik, met dit mooie weer, wezen schaatsen!
echter toen ik een lekkere mars als snack nam kwam ik na 1 bijt erachter dat mijn facing van mijn tand was gevallen en dus heb ik die doorgeslikt. ik weet dat snoep slecht voor je tanden is maar dit is wel extreem erg ;)

ik heb deze facing nu 5 jaar, is het normaal ddat dit zo makkelijk eruit kan vallen? en betekend dit dat ik een volledig nieuwe facing moet?
en hoeveel kost zo'n nieuwe facing ongeveer?

alvast bedankt voor jullie hulp!
USA

Hi,

je zegt dat je de facing ingeslikt hebt, dus wellicht moet je een nieuwe facing.
Facing breken inderdaad wel eens vaker bij het eten van harde dingen, moet je gewoon een beetje voorzichtig met zijn wanneer je iets hards eet.

De prijs hangt af van het materiaal, en liggen hier in de US wellicht hoger dan in NL dus daar kan ik niet op antwoorden.
za, 01/30/2010 - 18:00 Permalink
vV

in die 5 jaar zijn de tarieven niet schokkend gestegen, dus heel veel verschil met toen hij gemaakt is zal er niet zijn. Met 5 jaar moet u geen garantie verwachten hoor. de toekosmst verwachting van facings ligt toch wat lager dan voor kronen.
zo, 01/31/2010 - 11:38 Permalink
Spiegeltje

Facing breken inderdaad wel eens vaker bij het eten van harde dingen, moet je gewoon een beetje voorzichtig met zijn wanneer je iets hards eet.
Inderdaad, maar een Mars is nou niet wat je als 'hard eten' moet beschouwen :D

Maar facings ('veneers' ) zijn wel een stuk kwetsbaarder als kronen en het kan natuurlijk zo zijn dat er eerder al iets is misgegaan. De kosten van een nieuwe porseleinen facing worden in belangrijke mate bepaald door de techniekkosten. De prijzen verschillen nogal maar zouden toch niet meer dan zo'n 200 euro hoeven te zijn voor een eenvoudige facing (dat is dan al ongeveer evenveel als een kroon!). De (vaste) Htandartskosten bedragen circa 100 euro. Dus maximaal 300 euro. Er zijn ook wel praktijken die 500 euro of nog veel meer (durven) te vragen maar dat is m.i. " over the top" (c.q. amerikaanse/engelse tarieven :D ). Je moet dan echt kijken of het het vele geld wel waard is (topkwaliteit) of gewoon te duur. Goed laten voorlichten dus.
ma, 02/01/2010 - 00:51 Permalink