Extreem hoge kosten implantaat

Author:
CSB
Posted:
do, 08/13/2009 - 15:26
Beste lezer,

Vorig jaar oktober 2008 heb ik bij mijn tandarts een offerte aangevraagd voor een implantaat. Ik had een melktand in plaats van een snijtand die erg los begon te zitten.
De offerte die de tandarts heeft opgemaakt was €2400 maximaal. Hij gaf aan dat het waarschijnlijk wel minder zou worden maar zeker niet meer rekening houdend met zijn voor onderzoek.

Ik vond dit toen eigenlijk al erg duur maar ben akkoord gegaan met deze offerte aangezien ik vertrouwen had in deze tandarts. In november 2008 heeft hij het implantaat ingezet en een tijdelijke noodkroon erop gezet.
In totaal heb ik voor 1950,- aan facturen betaald.
Ik had met hem afgesproken dat wij in januari de permanente kroon erop zouden zetten. Ik had hiervoor een afspraak gemaakt op 6 januari maar door omstandigheden kon ik toen niet.
Daarna is het er niet meer van gekomen om een nieuwe afspraak te maken tot deze week.
Ik ben vandaag weer naar de tandarts gegaan en hij heeft vandaag foto's gemaakt en ander onderzoek verricht zodat ik doorgestuurd kan worden naar de tandkliniek die de tand zal gaan maken.
Ik schrok want ik kreeg direct een factuur voor de behandeling van vandaag + de nog te betalen tandkosten. In totaal € 1280,-.
€ 480,- voor de behandeling van vandaag en 800,- voor de nog te komen behandeling bij de tandkliniek
Dit zou betekenen dat een implantaat mij in totaal meer dan €3200,- zou kosten!!

Ik heb aangegeven dit een belachelijk hoge prijs te vinden en dat dit ook helemaal niet in lijn is met zijn uitgebrachte offerte. Die natuurlijk al aan de hoge kant was.

Zijn tegenargumenten waren dat de offerte uit 2008 was en alle kosten enorm zijn gestegen.
Ik heb daarop geantwoord dat een prijsstijging van meer dan 25% echt niet reeel is.
Zijn antwoord hierop was dat ik het dan maar door iemand anders moet laten doen.

Ik zou graag horen van een 'kenner' hoe reeel deze prijs is en of een tandarts zomaar zo enorm mag afwijken van zijn offerte


Bij voorbaat dank voor een reactie
CS Bosch
Spiegeltje

Een begroting van €2400 kun je inderdaad wel beschouwen als maximaal, waarin zekerheidshalve bijvoorbeeld ook al een post is opgenomen voor botopbouw (vaak niet nodig). Welke codes zijn gedeclareerd voor de behandeling van €480? En waarvoor nog die extra factuur van €600? Misschien is u dit ook niet duidelijk, maar de tandarts zou dat toch goed moeten aangeven, temeer omdat sprake is van een forse overschrijding van het offertebedrag.

Verwijzen naar een algemene 'forse kostenstijging' is niet voldoende. De tandarts komt er ook niet mee weg u te verwijzen naar een ander als het u niet bevalt. Er is sprake van een wederzijdse behandelrelatie en de tandarts dient open kaart te spelen over de noodzakelijke behandelingen en tarieven.

Als de tandarts u hierin inzicht heeft gegeven kunt u eventueel deze hier op het forum plaatsen. Mogelijk is dan meer gedetailleerde info te geven over de juistheid van de kosten.
vr, 08/14/2009 - 01:30 Permalink