Is er garantie op losschieten kroon na twee weken

Author:
Karin Jansen Beunder
Posted:
wo, 12/17/2014 - 12:53
Er is na een lange behandeling twee weken geleden een definitieve kroon op mijn voortand implantaat geplaatst. Deze is na twee weken al losgeschoten tijdens het eten van een boterham en helaas mee naar binnen geslikt daar niet onderkend was dat hij er niet meer zat. Nu heeft de implantaatoloog al aangegeven dat dit niet haar risico is en dat indien kroon opnieuw aangemaakt moet worden dat onze kosten zijn. Is dit een terechte conclusie van de behandelende implantaatoloog. Als zo'n kroon al na twee weken los raakt lijkt het mij dat er iets niet goed is vastgezet.
vV

die kroon is wel boven water te halen. U zou niet de eerste en zal ook niet de laatste zijn die dat gewoon lukt. zeker niet de eerste die zo iets overkomt.
kan dan gewoon (en ik neem aan wel kostenloos) teruggeplaatst worden. Voor de rest is er wat weinig info. ao over gebruikt cement, en of het losraken een uitgelegd risico was (bv tijdelijk gecementeerd om te beoordelen wat het tandvlees doet rond de kroon)
wo, 12/17/2014 - 18:24 Permalink
Karin Jansen Beunder

Natuurlijk is die kroon (mits echt ingeslikt) boven water te krijgen. Wat 99% het geval zal zijn. Dat zal ook niet het probleem zijn. Maar de reactie van de tandarts op zich van met een directe opmerking ik ga dat niet vergoeden baart mij zorgen. Hij is met tijdelijk cement geplaatst met dien verstande dat mocht hij goed blijken te zijn dat niet meer verandert hoefde te worden. Was alleen gedaan om zekerheid te hebben of kleur en plaatsing goed was. Verder is verzekerd dat het geen kwaad kon. Enige dagen na plaatsing heeft tandarts zelf nog contact met mij gezocht of alles oké was en er geen nare na verschijnselen waren. Er is nooit verteld dat het risico zo groot zou zijn dat hij er al zo snel uit zou kunnen komen wel dat het ' tijdelijke cement" Jaren zijn functie zou behouden.
Maar wat als de kroon niet meer boven water komt?
wo, 12/17/2014 - 19:02 Permalink
vV

eigenlijk best een lastige casus. heb ik geen antwoord op, zal denk ik juridisch getoetst moeten worden.
Kern van de discussie is niet zozeer het loskomen, maar wat daarna gebeurt... Is het de tandarts toe te rekenen dat de kroon verloren gaat door wat er na het loskomen gebeurt...
Is gevolg schade van het loskomen, maar geen normale gevolgschade denk ik.
vr, 12/19/2014 - 13:09 Permalink
Karin Jansen Beunder

Sorry voor de late reactie. De kroon is terug gevonden en schoongemaakt en weer zij het niet naar volle tevredenheid teruggeplaatst. De zaak wordt nu door Karin rustig bekeken of zij inderdaad de kroon nog wil laten aanpassen of dat het gewenning is geweest. De reactie met de tandarts is niet door ons te billijken en zo ook nog een keer uitvoerig besproken. Gelukkig is het allemaal goed gekomen maar we wachten nog op de rekening om te zien of het echt 100% goed geregeld is. Zijn tenslotte toch weer drie extra consulten geweest.
wo, 01/07/2015 - 09:28 Permalink