Een afspraak een dag te vroeg

Author:
E.D.Oat
Posted:
ma, 07/14/2008 - 20:09
Beste Tandarts.nl. Ik werd vanochtend opgebeld met de vraag waar ik was om 8.00 uur i.v.m met de afspraak. Ik moet toegeven dat ik niet bij da tandarts ben geweest, omdat ik de afspraak op morgen heb staan. Ik weet zeker dat we dit hebben afgesproken. Ik ben net terug van de vakantie en wilde in iedergeval 1 dag werken om door te kunnen geven dat ik later op mijn werk zou komen door het bezoek. De assistente aan de lijn hield vol dat de afsrpaak was gemist door mij en dat er een rekening aan zit te komen. Tegelijk is er ook een afspraak gemaakt voor morgen. Wat kan ik hier aan doen. Ik heb geen zin om een afspraak te betalen die ik niet heb gemaakt.
vV

ja, een afspraak in de agenda van een tandarts komt niet uit de lucht vallen. Om verwarring te voorkomen printen wij de afspraak uit het systeem, zodat daar de menselijke fout wordt uitgesloten. En iedereen krijgt standaard een kaartje mee met de print, of ze willen of niet..
di, 07/15/2008 - 10:43 Permalink
Spiegeltje

KOmt me bekend voor. Bij telefonische afspraken werkt dit uiteraard niet.

Wat ook wel gebeurt is dat je een paar dagen even van tevoren wordt gebeld door de balie-assistente ter herinnering. Vooral als er al een afspraak is gemaakt voor de volgende controle pas over een half jaar. SMS zou ook nog kunnen. Een andere oplossing is misschien zo'n digitale agenda op de site van de tandarts waar patienten zelf hun afspraken in kunnen vastleggen Of een bevestiging per e-mail van een telefonische afspraak.

Ik heb er verder geen idee van of het vaak voorkomt dat patient en tandarts van mening verschillen over een afspraak. Voor mijn gevoel valt het wel mee, het zal wellicht vaker voorkomen dat een patient niet komt opdagen.
di, 07/15/2008 - 19:15 Permalink