Binnenkort naar de tandarts? Gebruik de groene button "Vraag een afspraak aan" op de pagina van de tandartspraktijk op deze site waarmee u een afspraak wilt maken. Snel, makkelijk en zonder wachttijd, de tandarts belt u zo snel mogelijk.
Dure Behandeling!? | Tandarts.nl
3 berichten / 0 nieuw
Dure Behandeling!?
BMuller
Offline
Laatst gezien: 2 jaar 4 dagen geleden
Geregistreerd: 07/04/2018 - 15:57
door BMuller wo, 07/04/2018 - 16:06
#1

Beste Forumenaars,

Mijn man ging vandaag naar de mondhygiëniste voor wat routine tandsteen verwijderen. Geen probleem, dat heeft ie ook gedaan. Maar nou hoor ik ineens dat de hygiënist hem ook terug wilt zien voor een extensieve behandeling om "tandsteen onder het tandvlees" te verwijderen onder verdoving en dit grapje gaat eventjes 1500,- euro kosten. Begrijpelijk schrikken wij ons allebei helemaal lam. Dit is toch wel heel erg... Verzekerd of niet, zo'n rete-dure behandeling raad je toch niet eventjes aan? Hij heeft verder helemaal geen klachten trouwens.

Ik ga eerlijk zeggen dat ik heel erg sceptisch ben hierover.. gelukkig gaat mijn man nog voor een second opinion maar toch. Ik heb heel erg het gevoel dat de mondhygiëniste maar al te graag hele dure behandelingen 'aansmeert' die eigenlijk strict niet nodig zijn....

Ik vind het heel erg dat ik geen veilig en vertrouwd gevoel heb met tandartsen en mondhygiënisten... maar dit soort zaken hoor ik wel vaker.

Heeft iemand hier ervaring mee?

van de kant van een tandarts:
vV
Offline
Laatst gezien: 23 uur 36 min geleden
Geregistreerd: 04/26/2004 - 02:00
door vV wo, 07/04/2018 - 17:06

van de kant van een tandarts: wanneer u het niet vertrouwd : second opinion. Vraag ook de DPSI score op op basis waarvan eea zou moeten gaan gebeuren.
Hier foto's plaatsen kan ook al wat licht werpen op.
Was dit de eerste keer bij een MH? hoe was de uitleg over het probleem?

van de kant van een tandarts:
BMuller
Offline
Laatst gezien: 2 jaar 4 dagen geleden
Geregistreerd: 07/04/2018 - 15:57
door BMuller wo, 07/04/2018 - 19:26
(Reply to #2)

De uitleg was volgens mijn man vrij duidelijk. Er werd een oral-b info-graph bijgehaald van de vier stadia van tandsteen, en de situatie zou al zodanig erg zijn dat meteen behandeld moest worden. (Fase 3 van 4, tandsteen tussen 3-5 mm diep) Echter zijn er geen foto's gemaakt dit maal, en heeft ze enkel met een bot haakje op tandvlees gedrukt. Op basis daarvan heeft de mondhygiëniste de conclusie getrokken. Dit was zijn eerste bezoek aan de MH als vervolg op routine check.

Heel erg bedankt voor alle adviezen.

Groet,