dubbele techniekkosten voor 1 gebit! onterechte declaratie?

Author:
pejosy
Posted:
vr, 08/31/2007 - 23:50
Hallo,

Ik ben op zoek naar goed advies. In december 2006 heeft mijn vader een offerte aangevraagd bij de tandarts voor een kunstgebit. Mijn vader is overgegaan van zorgverzekeraar en heeft alle posten op de offerte gecontroleerd. Een bedrag van ca 250,= zouden voor eigen rekening komen.

Inmiddels is het gebit gemaakt, maar is er onenigheid over de facturen.

De tandarts declareert namelijk 2 x techniekkosten a 550 euro. Volgens de zorgverzekeraar is dit niet terecht.
De tandarts heeft hierover contact gehad met de zorgverzekeraar en zou voor nieuwe nota's zorgen. Helaas was zijn vakantie zo goed dat hij alle gesprekken van voor de vakantie blijkbaar vergeten is. Hij weet zich niets te herinneren. Volgens de zorgverzekeraar declareert de tandarts op een bepaalde behandeldatum posten die niet op 1 dag kunnen plaatsvinden. Derhalve krijgt mijn vader geen vergoeding. De oplossing is een nieuwe factuur.

Vandaag ontvingen zij een aanmaning over de openstaande facturen waarover reeds diverse malen contact is geweest met de tandarts, verhoogt met een bedrag van ca 250,= aan incassokosten.

Herinneringen hebben zij nooit gekregen.

Is 2x techniekkosten gebruikelijk.
Wat is de gebruikelijke procedure bij openstaande facturen.

Inmiddels hebben wij de tandarts een aangetekende brief gestuurd met het verzoek dit samen met ons op te lossen. Mijn ouders willen alles betalen wat zij zouden moeten betalen, maar als zij erop gewezen worden dat dit onterechte declaraties zijn, wat moet je dan??