Drievlaksrestauratie...??

Author:
Aaqe
Posted:
vr, 12/14/2007 - 18:09
Hoi!!

Ik heb onlangs een nota gekregen voor behandeling van drievlaksrestauratie. Een paar weken geleden was ik bij mij tandarts, volgens hem zat er "een kleine gaatje" in mij verstand kieze van linkere zijde. Hij zei "het is niet zo erg en kan zo word gevuld". Ik dacht ok dan... na 15 tot 20 minuten was hij klaar en ik kon gaan.

Maar nu staat er een rekenning van €74.30!!! V13, V21 en A10. Ik denk dat ik helemaal geen drievlaksrestuaratie heb gehaad, hij heeft tegen me altijd gezegd dat mij tanden helemaal goed waren, als er zo'n grote gat in mij kiez zat had hij dat erder moeten zeggen. Ik ben vaker bij hem geweest maar nooit iets gehoord. Alleen een keertje zag hij die gat zo maar @_@ en dan direvlaks!??

Ik weet niet wat ik moet doen... ik weet zeker dat het niet om drievlaksrestauratie gaat. Gaat het dan niet langer duren dan 15-20 minuten? en hoezo heb ik dat nooit gemerkt... nooit pijn gehaad, ik check mij tanden in spiegel meestal, nooit gezien ook.

Alvast bedankt voor jullie advies...
Aaqe

Bedankt voor je reactie, maar Hoe lang wat? O_o ik heb de acceptgiro al gekregen. Waarop moet ik afwachten?

nou... mij tandarts is niet erg handig hoor... meestal ben ik in 10 to 15 minuten klaar :S ik ben van plan een andere te zoeken... maar eerst moet ik deze probleem oplossen... daarom kwam ik hier... als ik genoeg informatie heb dan ga ik hem bellen...

bij de factuur staat meestal dat het al door mij verzekering is behandeld, dan zie ik hoeveel is vergoed en hoeveel ik moet betalen, dit keer staat er geen vergoeding op... dus ik weet niet of het is vergoed of wordt het niet vergoed?

Volgens Zilveren Kruis worden alle V-behandeling 100% vergoed :S

dus ik moet ook nog met mij verzekeren praten :S wat een gedoe :S
vr, 12/14/2007 - 19:31 Permalink
Spiegeltje

Je kunt zelf niet uitsluiten of sprake is van een drievlaksrestauratie. Er kan ook gevuld zijn in het vlak tussen de tanden. De combinatie ' klein gaatje' en drievlaksrestauratie gaat volgens mij niet samen. Waarmee nog niet is gezegd dat er geen drievlaksrestauratie is uitgevoerd, misschien viel het tegen wat de tandarts aantrof. Het beste is denk ik om de tandarts om een toelichting te vragen.

Kijk eerst maar eens op dit oude topic: http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?t=9035 als je beslagen ten ijs wilt komen.
vr, 12/14/2007 - 19:37 Permalink
vV

ook een 3-vlaks kan klein zijn. Als ie net op een vervelend punt zit. En dan kost het gewoon meer tijd om goed te vullen en af te werken. Dat ie klein is betekent dus niet dat het dan ook dus weinig werk is! Overigens vind ik de nota redelijk in verhouding staan met de 20 minuten die het volgens u gekost heeft. En daar is dus nog geen vergoeding van de verzekering vanaf, u moet gewoon zelf de nota indienen voor vergoeding.
vr, 12/14/2007 - 20:18 Permalink
vV

tja het zijn gemiddelde tarieven . dus is het klein en drievlaks, of is het zeer groot en 3-vlaks geldt hetzelfde tarief. Alleen mensen hoor je altijd wel dat de rekening tegelvalt bij de kleine ""simpele"" (wat dus niet per se even simpel is..) maar nooit bij de grote moeilijke dat de rekening zo meevalt...

Is 1 van de probleempunten bij de tarifsructuur, hoewel probleempunt..denk dat dat ook wel meer meevalt. Als het maar even goed uitgelegd wordt.
za, 12/15/2007 - 11:20 Permalink