Drama door tandarts

Author:
tandje1988
Posted:
ma, 04/14/2014 - 12:17
Hallo ik ben nieuw hier, en hoop dat ik dit op de juiste plek plaats :roll:

Ik zal mijn verhaal zo kort mogelijk proberen te beschrijven. Ik heb een beugel gehad 2,5 jaar (10 jaar geleden was ik er klaar mee)
Toen hebben ze een spalk boven en beneden geplaatst bij mij. Ik hoefde hierdoor geen bitje snachts te dragen en was er dus blij mee. De bovenste spalk is na een tijd los gaan zitten en toen hebben ze hem hoger geplakt, de tandarts/ortho waar ik toen zat was in een keer verbouwd en er werkte ineens veel meer mensen waardoor het onpersoonlijk voelde en daarom ben ik er weggegaan.

Overgestapt naar mijn moeders tandarts. Mijn linker voortand begon ineens te verkleuren (ik rook niet, drink geen wijn,thee of koffie en poets gewoon goed elke dag). Dus de tandarts heeft dit aan de voorkant wat weggeslepen en gevuld met composiet denk ik, waarna het weer wit was en ik dus blij. Toen begon de tand erlangs grijzig te worden, hij zei steeds je komt er niet goed bij bij jou door dat spalkje aan de achterkant. Ook deze tand deed hij van de voorzijde wegslijpen en bijvullen met composiet/vulling? waardoor deze veel dikker werd, maar wel wit. Ik dacht hij zal wel weten wat hij doet en het ziet er weer mooi uit dus oke.

Toen kreeg ik last van een kies waar hij al een keer een wortelkanaalbehandeling op had gedaan en toentertijd tegen mij zei: of wortelkanaal of trekken. Dus ik zei nou we hebben vorig jaar al die behandeling gedaan dus nu zal ie er wel uit moeten he? Huh zegt hij, daar weet ik niks van. Ik zeg nou, ik dus wel kijk maar even na dan. Toch die kanaalbehandeling weer gedaan en een kuur gekregen, nog geen 3 dagen later ging ik kapot van de pijn dus ik bellen, was hij ziek. Of ik een dag kon wachten? Nee zei ik en ben naar een andere tandarts gegaan. Ze zeiden dat ze bij 1 wortel een soort blokkade voelde want ze konden met dat borsteltje niet verder dan 1 mm en bij de rest wel, maar ze hadden de ''druk'' eraf gehaald en de pijn zou weg moeten zijn en dan kon ik weer terug naar mijn eigen tandarts. 65 euro betaald.

Dus ik weer terug, ''Ja hij moet er toch uit''. Maar je moet nog een kuurtje want hij is heel erg ontstoken. Na een week ging hij de kies trekken, veel pijn van gehad en hij had het gehecht. De hele dag heb ik lopen bloeden als een rund, maar we dachten het komt door de ibuprofen die ik in had genomen want dat mocht niet van de tandarts maar ik kon niet meer tegen de pijn. Snachts ben ik nog naar een andere tandarts moeten gaan bleek dat de hechting helemaal niet goed gezet was, lag half open. Ik had ook van 2 smiddags tot half 12 snachts CONSTANT gebloed :smt013 en ook echte stolsels erbij steeds.
80 euro betaald.

Hierna ben ik teruggegaan naar de tandarts die me de druk van de kies af hadden gehaald omdat ze goed zijn met facings en dergelijke, en ik wilde mijn voortand en die daarlangs laten maken. Maar toen ik er kwam zeiden ze je hebt slecht tandvlees en 6 gaatjes. Toen heb ik er 5 afspraken gehad en voor elk gaatje 1,5 uur gelegen, ik was het helemaal ZAT

Nu zit ik bij een andere (heb er een goed gevoel over). Ze hebben mijn spalkje boven weggehaald want die zat veel te hoog geplakt zeiden ze waardoor het tandvlees achter mijn voortanden steeds ontstoken was. Toen ze het weggehaald hadden zagen ze 2 grote zwarte vlekken achter mijn 2 voortanden, wat dus gaten zijn. Ook hebben ze de 2e tand die zo grijs werd helemaal plat geslepen die was veel te dik (ik kon mijn nagel achter de rand zetten bij t tandvlees) Het tandvlees daar was ook best dik dit viel natuurlijk op nadat hij dunner was geslepen. Nu heb ik een wortelkanaal behandeling op die 2e tand gekregen met bleekmiddel erin. En de 2 gaten achter de voortanden gaan ze vullen en ze dan van de voorkant weer mooi maken. (de vorm van de linker voortand was veel te rond gemaakt door de eerste tandarts)

Het lijkt er dus op dat de tandarts die mijn kies en voortanden heeft vern**kt met mijn voortanden niets goeds heeft gedaan. Hij heeft het probleem gecamoufleerd en niet op proberen te lossen. Ik heb heel veel ONNODIGE pijn gehad en veel geld weggegooid door deze.


Ik hoop dat iemand dit verhaal heeft gelezen en erop reageerd. Vriendinnen van me zeggen dat ik hem aan moet klagen maar ik vraag me af waar en bij wie?? Ik heb toch altijd het gevoel dat je ze niets kunt maken, je kunt niks bewijzen. Hun zijn de ''professionals''

Hoop op reacties :)
vV

Laat eens een second opinion doen. Gezien je leeftijd is er veel mis met het gebit, dan ben ik benieuwd naar de oorzaak. Ook dat er zoveel gebeurt moet een oorzaak hebben. Even los van verkeerd uitgevoerde behandelingen is de tandarts niet de schuld van schade door bv overmatig gebruik van energiedrankjes (als voorbeeld).
Klacht indienen kan, bij beroepsvereniging waar de tandarts bij aangesloten is, NMT of ANT. Op betreffende sites kan je ook lezen hoe verder, ervan uitgaande dat het niet allemaal komt door dingen waar de tandarts niets aan kan doen. Dat kan ik alleen uit een dergelijk verhaal niet afleiden namelijk, zonder foto's (verloop in de tijd) en verdere info.
ma, 04/14/2014 - 15:58 Permalink
tandje1988

Dankje voor je reactie. Heb altijd veel cola gedronken (energie drank lust ik niet), het afgelopen jaar bijna niet meer, alleen water.

Maar het grappige is, iedereen denkt altijd dat ik goede tanden heb. Als je een foto zou zien zou je denken nou dat zijn mooie tanden. Best wit en ook recht door de beugel. Maar dat ie niet goed gehecht was en voor een tweede keer een wortelkanaalbehandeling heeft gedaan op een kies wat gewoon getrokken moest worden vind ik gewoon slecht.

Ook vind ik het slecht dat hij nooit dat spalkje weg wilde halen achter mijn voortanden en mij ook niet naar iemand anders verwees (mocht hij dit niet zelf kunnen) Door dit spalkje was blijkbaar mijn tandvlees achter mijn voortanden steeds ontstoken. Ik heb vaker gevraagd of hij die voortand kon maken omdat die grijzig werd, maar dan zei hij steeds ja gaat niet want daar kom ik niet bij door dat spalkje. Steeds afwimpelen en uitstellen.

Maar het heeft al geholpen dat ik mijn verhaal hier kwijt kon, ik ben weer bij mijn nieuwe tandarts geweest en ben echt superblij dat ik bij deze terecht ben gekomen :)
di, 04/15/2014 - 20:26 Permalink