is dit normaal bij ernstige pijnklachten?

Author:
Flow
Posted:
di, 05/31/2016 - 09:24
Beste allen,

Ik heb op dit moment geen meningsverschil met mijn tandarts, maar ik vraag me wel af of dit de gebruikelijke gang van zaken is.
Ik kreeg zondag behoorlijk pijn aan mijn verstandskies, dat is niet vreemd, want die kies heeft te weinig ruimte en ik zou deze kies bij mijn volgende controle ook meteen laten trekken (over 3 maanden).
Omdat ik dus zo'n pijn had heb ik maandag de tandarts gebeld, die begreep het probleem maar had geen plek voor mij tot woensdag middag. De afspraak was dat ik dus de tijd maar uit moest zitten met paracetamol en als ik het echt niet meer uit zou houden dan moest ik de spoeddienst bellen (in de avond dus).
Ik begrijp echt dat een tandarts helemaal vol kan zitten, maar ik heb echt pijn, en het lijkt mij ook een beetje oneigenlijk gebruik van de spoeddienst, want mijn klachten bestaan al een paar dagen.

Mijn vraag is dan ook: is dit gebruikelijk, of heeft mijn tandarts het gewoon echt te druk?

Flow
zel'dovich

Tandartsen houden meestal nog wel wat ruimte in de agenda om spoedklachten op dezelfde dag te kunnen behandelen. De vraag is dan wat is spoed? Normale Pijnklachten vallen daar niet per definitie onder, in de meeste gevallen kunnen die redelijk worden onderdrukt door (een combinatie van) pijnstillers als paracetamol of ibuprofen Dat wil niet zeggen dat u dan helemaal geen pijnklachten meer heeft. Normaal is dan dat u binnen 2-3 dagen kan worden gezien wat op zich al snel is. Bij zeer ernstige pijnklachten waarbij ook pijnstillers geen soelaas bieden en de pijn ondraaglijk is ligt dit anders. De tandarts moet u dan dezelfde dag zien en als dat niet mogelijk is een alternatief aangeven. De spoeddienst is daar in uw geval inderdaad niet voor bedoeld.
wo, 06/01/2016 - 00:17 Permalink
Flow

Als antwoord op door zel'dovich

Ja lijkt me duidelijk, wat voor de een pijn is, is dat voor de ander natuurlijk niet, lijkt me ook lastig inschatten voor een tandarts.
Ik ben in elk geval zelf gisteren maar naar de spoedpost geweest, want ik hield het echt niet uit, ik had al zo'n pijn sinds zondag dat ik echt niet nog een dag wilde wachten. Alle lof voor die spoedpost in elk geval, ze waren er niet heel blij mee dat ik niet bij mijn eigen tandarts terecht kon, maar hebben me wel geholpen. Heel veel pijnstillers gekregen en een spoed afspraak bij de kaakchirurg, dus daar mag ik straks (vandaag dus) al heen. In elk geval wordt het nu opgelost en ben ik blij dat ik niet nog een dag gewacht heb.

Flow
wo, 06/01/2016 - 13:11 Permalink