Diepe vulling ontstoken geraakt. Na 1e deel wkb weer pijn.

Author:
Nisei
Posted:
ma, 02/27/2006 - 16:12
Een half jaar geleden had ik een gat in een kies en toen mijn TA deze ging vulllen meldde hij al dat het een groot gat was en dicht op de zenuw zat. Na vulllen heb ik een half jaar lang geen hete of koude vloeistoffen meer normaal kunnen drinken wat erg vervelend was. Een half jaar later is de boel ontstoken geraakt en moest ik dus een wkb. Hij heeft dit vorige week even snel tussenndoor gedaan (terwijl hij Olympische spelen op TV zat te kijken) en ik zou over 2 weken terug moeten komen om de definitieve vulling te krijgen. 5 dagen later heb ik nu dus weer heel erg last en ik vermoed dan ook dat de wortels helemaal niet goed zijn schoongemaakt (na de eerste behandeling moet de kies toch al gevoelloos zijn geworden?)
Gisteravond dus weer Ibuprofen geslikt en vandaag ging het "redelijk" Het begint nu echter weer erg pijn te doen dus ik overweeg om morgen maar weer te bellen.
Nu is mijn vraag: is het waarschijnlijk dat de ontsteking is veroorzaakt doordat de vullling op de zenuw lag?
En mag ik, als ik er morgen weer naartoe ga, verwachten dat hij dat gratis doet omdat hij vorige week blijkbaar zijn werk niet goed heeft gedaan?
de digitale tandarts

Diepe vullingen kunnen vaak aanleiding geven tot klachten. Vanaf een bepaald punt zal een zenuw zich niet meer kunnen herstellen (irreversibele pulpitis) en acuut ontstoken raken en/of afsterven, lees er hier meer over: http://www.tandarts.nl/html/wortelkanaal/ontstoken_pulpa.php

In eerste instantie wordt de kanaalbehandeling alleen gestart, in sommige gevallen kunnen o.a. achtergebleven stukjes zenuw en/of bacterien nog klachten geven, zodat soms de kanalen tussendoor nog een extra keer geruimd en gespoeld moeten worden. Voor het ruimen en spoelen zal niks berekend worden omdat dit bij het all-in tarief van een kanaalbehandeling hoort, de begeleidende verrichtingen zoals een verdoving en een rubberdam worden vaak wel gefactureerd.

Succes!
ma, 02/27/2006 - 16:50 Permalink