dezelfde behandling zelfde element 3 x declareren

Author:
inkrit37
Posted:
ma, 09/07/2015 - 14:23
Hallo is het mogelijk dat binnen 1,5 jaar een tandarts dezelfde behandeling aan hetzelfde element 3 x achterelkaar declareert? het gaat iedere keer om drievlakvullingen en/of tweevlaksvullingen met etsen ten behoeve van composietvulling (11 elementen die meermaals in rekening gebracht worden met dezelfde omschrijving). Het gaat om diverse keren dezelfde elementen. Aangezien de zorgverzekeraar het voorheen betaalde keek ik de rekeningen niet na. Nu gaat het om herstelwerkzaamheden van kiezen die vorig jaar al gedaan waren, en dan blijkt hetzelfde element nu voor de derde keer in rekening gebracht te worden. Nu heb ik de rekening wel nagekeken omdat we afspraken hadden dat deze herstelwerkzaamheden niet in rekening gebracht zouden worden. Dus wel. Krijg graag advies hoe dit met de tandarts bespreekbaar te maken.
zel'dovich

Hallo is het mogelijk dat binnen 1,5 jaar een tandarts dezelfde behandeling aan hetzelfde element 3 x achterelkaar declareert? (....). Nu gaat het om herstelwerkzaamheden van kiezen die vorig jaar al gedaan waren, en dan blijkt hetzelfde element nu voor de derde keer in rekening gebracht te worden. Nu heb ik de rekening wel nagekeken omdat we afspraken hadden dat deze herstelwerkzaamheden niet in rekening gebracht zouden worden. Dus wel. Krijg graag advies hoe dit met de tandarts bespreekbaar te maken.


Tja, als je hebt afgesproken dat het niet in rekening zou worden gebracht en het gebeurt toch dan lijkt het me het meest voor de hand liggend de praktijk te bellen of ze de rekening willen corrigeren onder verwijzing naar de afspraak. Als ze daar niet op ingaan sta je met lege handen want het werk is wel gedaan en een tandarts geeft eigenlijk niet snel garantie op iets.


.
ma, 09/07/2015 - 19:26 Permalink