deskundigheid tandarts

Author:
pjotr1111
Posted:
ma, 12/04/2006 - 14:33
Ik ben met pijn in element 47 naar tandarts gegaan. Deze heeft aantal foto's gemaakt en geconcludeerd "hier moet een kroon op!" er was ook een barstje te zien, vervolgafspraak gemaakt en tand is verdoofd en gereed gemaakt voor kroon. Afrdrukken gemaakt en noodkroon geplaatst. Na plaatsing nogmaals aangegeven, nadat de noodkroon er op zat dat de tand pijn bleef doen. Na 14 dagen noodkroon vervangen door gouden kroon. Nadrukkelijk gevraagd of de pijn van het barstje kon zijn. Antwoord ja. Na twee dagen contact opgenomen omdat de pijn aanbleef. Hierop terug naar tandarts die foto's maakte en concludeerde wortelkanaalbehandeling. Dus dwars door de nieuwe kroon heen. Nu voor de tweede keer terug geweeste en helaas hij heeft twee kanalen gevuld maar derde niet, verwijst door naar gespecialeerde collega......deze geeft na telefonisch contact aan dat e.e.a max 600 euro gaat kosten. Samen met de kroon dus 1200 euro´s.
Kan ik richting de tandarts iets ondernemen hij had toch al veel eerder moeten weten na aangeven van mij en na foto´s dat er iets niet goed was. Nu zit ik met een duurbetaalde kroon met een giga gat.

Mijn eerste overweging was, er moeten nog 3 kronen geplaatst worden om goedkoop naar bangkok te vliegen en het daar te laten doen. De reis gratis en enkele honderden euro´s daarnaast nog voordeliger uit. Gelet op de magistrale kosten zijn dit te overwegen acties

kan-moet ik de tandarts de kroon zelf maar laten betalen
[/b]
fleetstone

Ik heb al héél lang (ca 40 jaar!) enkele kleine verticale barsten in het glazuur van een snijtand (door val op jeugdige leeftijd). Bijt er appels mee, drink koude dranken etc. Geen last van. Er is ook nooit een kroon voorgesteld. En ‘hij doet het nog steeds prima’ (ff afkloppen).

Mening van ta m.b.t. pijnklacht enkel op grond van een barst lijkt mij, voorzichtig gezegd, discutabel. Hij had moeten weten dat de oorzaak wel eens dieper zou kunnen liggen.

Logisch geredeneerd had hij bij de eerste opnamen al moeten kunnen zien dat een WKB nodig was, immers zoiets nieuws ontwikkelt zich niet even in een paar weekjes.
Bijzonder kwalijk dus dat een gloednieuwe kroon ‘gemolesteerd’ moet worden en dat je er nu niet eens vanaf bent omdat de ta de ‘lastigste’ wortel kennelijk niet zelf kan behandelen.

Werk van maken! In ieder geval de verdere kosten die nodig zijn om het geheel tot een goed einde te brengen verhalen op deze tandarts. Maar probeer ook de kostprijs van de kroon op hem te verhalen. Techniekkosten kun je helaas niet verhalen.

En misschien toch eens kijken in Bangkok. Ik heb me laten vertellen dat ze het daar ook heel goed kunnen.
ma, 12/04/2006 - 15:44 Permalink
mecánico para …

De routes: klachten hebben en dan een kroon plaatsen is op zich vreemd. In eerste instantie moet je weten wat voo rklachten een breuk zijn en welke door pulpitis worden veroozaakt.
De kosten van de wortelkanaalbehandeling zijn dan niet teverhalen, de kosten voor verwijzen = verhogend door moeilijkheid zijn in het leven geroepen door de kroon. dus trek je conclusie.
mbt kroon op kies met klachten.......ik denk dat de tandarts die geheel vrij van kosten op nieuw mag gaan maken. tijd levert ie zelf, de kosten van het lab zijn voor 'm zelf. Beetje diagnose stellen in de vorm van een behandeling met een gietstuk is gewoon DOMME tandheelkunde.

Als er nu eerst was besloten dat het een barst was, dan zou de klacht bij de noodkroon al weg zijn geweest. Nu is doorgebrouwen op een foute diagnose. desolée, jammer maar helaas, tandarts naar gevangenis, niet via start.
ma, 12/04/2006 - 16:30 Permalink
robinson

Fout ligt duidelijk bij de tandarts,
kroon had ook tijdelijk geplaatst kunnen worden,opdeze manier evaluatie van het probleem.
Kroon idd. opnieuw laten maken, kosten voor tandarts.
ma, 12/04/2006 - 21:16 Permalink