Deskundige gezocht, die kan beoordelen of mijn claim terecht

Author:
mevTuitK
Posted:
za, 01/07/2012 - 22:31
Hallo allen,

Het is mij opgevallen dat het heel erg lastig is om onafhankelijk advies/expertise te verkrijgen. Ik ben namelijk van mening dat mijn kaakchirurg prutswerk heeft afgeleverd en met mij de tandtechnieker + tandarts ook. Helaas werken beiden geregeld met deze figuur en zijn zij er niet happig op, om het 1 en ander op papier te zetten. Aangezien ze liever mij als klant zien vertrekken, dan deze kaakchirurg omdat dat hun meer geld kost.
Zijn er hier mensen, die weten waar ik kan aankloppen? Het gaat om verkeerd geplaatste implantaten, waardoor het niet mogelijk is om op een normaal manier er een opbouw + kroon op te plaatsen. Hierdoor zijn mijn kosten gigantisch gestegen en het resultaat is om te huilen. Het gaat om mijn voortanden en die zijn gelukkig niet bepalend voor je gezicht :o
Ik zoek dus iemand met verstand van zaken, die dit op papier kan verklaren (ivm schadeclaim) mocht hij/zij het ook prutswerk vinden en ik kan me niet voorstellen dat iemand dat niet zou vinden.
Ortholimburg

Misschien heeft uw ziekteverzekeraar een juridische dienst die U verder kan helpen. In België is dit alleszins het geval.Anders evt via een rechtsbijstandsverzekering of familiale indien U dit hebt.
U moet er wel rekening mee houden dat een technisch advies van een expert die U zelf aanstelt enkel voor uzelf een aanduiding kan geven of er inderdaad sprake is van foutief handelen, maar juridisch geen enkele waarde heeft, omdat het geen "tegensprekelijke" procedure is, nl een procedure waar beide partijen gehoord zijn.
za, 01/07/2012 - 23:10 Permalink
mevTuitK

Dank u voor de tips, rechtsbijstand is al ingeschakeld. Het juridisch aspect is in eerste instantie voor mij ook niet het belangerijkste, wat ik eigenlijk vooral wil weten is of ik er nou te zwaar aan til en of de kaakchirurg naar eer en geweten heeft gehandeld (of dat het gewoon echt prutswerk is). Gewoon een mening van iemand, die totaal onafhankelijk en objectief er naar kan kijken. Voor mij staat namelijk al vast, dat het gewoon slecht gebeurd is, maar misschien ben ik te gekleurd in mijn mening.
zo, 01/08/2012 - 10:32 Permalink
dj

Goed dat u naar uzelf kunt kijken en u zich afvraagt of u er te "gekleurd" naar kijkt. Veel mensen doen dat helemaal niet maar u wel en dat is wel zo eerlijk.

Vervelend ook dat het niet goed gelukt is. Ik hoop dat het toch nog goed komt.

Ik wil niet "tandartsbashen" maar, getuigenis afleggen dat een collega slecht werk heeft afgeleverd is niet een van de gemakkelijkste dingen om van tandarts of andere medicus gedaan te krijgen, zelfs als u gelijk hebt. "Collegialiteit" weegt vaak zwaar en dit kan m.i. toch een van de naardere kanten van de gezondheidszorg zijn als er echt iets misloopt. Ik hoop dat u toch ergens terecht kunt.

Ortholimburg, weet u zeker dat een door een partij ingehuurde verklaring juridisch geen enkele waarde heeft? Dat door zo een verklaring niet automatisch onzorguldig of nalatig handelen vast komt te staan is duidelijk, dat is uiteindelijk toch aan de rechter, die eerst zeker hoor- en wederhoor zal toepassen. Zo'n een verklaring wordt in zo'n procedure dan toch als expertverklaring meegewogen?

Tja, een van de wegen die bewandeld zou kunnen worden is eerst de klachtenprocedure bij de organisatie waar de behandelaar is aangesloten. Daar zitten ook experts. Ik moet er wel bijzeggen dat wat u hiermee ook doet, de weg vaak zwaar is.
zo, 01/08/2012 - 11:56 Permalink
Ortholimburg

Ortholimburg, weet u zeker dat een door een partij ingehuurde verklaring juridisch geen enkele waarde heeft? Dat door zo een verklaring niet automatisch onzorguldig of nalatig handelen vast komt te staan is duidelijk, dat is uiteindelijk toch aan de rechter, die eerst zeker hoor- en wederhoor zal toepassen. Zo'n een verklaring wordt in zo'n procedure dan toch als expertverklaring meegewogen?


Bij een rechtszaak of een MME (minnelijke medische expertise) kan er wél rekening gehouden worden met een niet-tegensprekelijk verslag bij de beoordeling of het opportuun is een procedure te starten, maar de resultaten ervan zijn niet bindend, en er zal dus een onafhankelijke deskundige worden aangesteld, die door beide partijen moet aanvaard worden.
zo, 01/08/2012 - 12:12 Permalink
vV

in principe moet met een goede second opinion van een implantoloog, die vooraf bevestigd heeft de bevindingen zwart op wit te zetten, een hoop te doen zijn.
Neem er wel 1 ver uit werkgebied van behandelaars, om objectiviteit te waarborgen.

Vervolgens het normale klachtentraject via de klachten commissie waar betreffend behandelaar bij is aangesloten.
ma, 01/09/2012 - 08:25 Permalink