Declaratie wekt argwaan

Author:
Jan van Kester
Posted:
zo, 12/11/2011 - 21:47
Na het boren van een gat in m'n voortand bleek een wortelkanaalbehandeling nodig, dat kon niet meteen dus werd een noodvulling geplaatst.

Nieuwe afspraak gemaakt bij nieuwe tandarts (wegens verhuizing) en van die afspraak heb ik nu de declaratie binnen welke enige argwaan wekt. Tijdens die behandeling is de noodvulling weggehaald en de behandeling gestart, die kon echter niet afgemaakt worden en het gat is open gelaten tot de volgende afspraak een week later (het gat gaat momenteel dwars door m'n voortand heen, ik kan er bijna een rietje door steken).

Maar nu staat er op de declaratie toch een V14 (kroon van plastisch materiaal) en V21 (etsen), terwijl dat gat nog niet gevuld is.

Bovendien staat er een cofferdam tussen die niet gebruikt is.

Die V14 is dan toch onjuist? Is V14 bovendien wel van toepassing op een snijtand?
Jan van Kester

Wat bedoelt u met begroting? Er staat 'factuur' boven met een acceptgiro onderaan voor 350 euro. Met een aantal codes erop die bij die behandeling niet uitgevoerd zijn.

Of gebeurt het wel vaker dat eventuele toekomstige handelingen alvast in rekening gebracht worden?
ma, 12/12/2011 - 11:05 Permalink
vV

Of gebeurt het wel vaker dat eventuele toekomstige handelingen alvast in rekening gebracht worden?

nee... wel lekker rond bedrag ook (toevallig..?) sluit mij aan bij mijn collega. Naast dat de rekening dus niet deugt, deugt ook de behandeling niet.
ma, 12/12/2011 - 12:55 Permalink
Jan van Kester

De declaratie bleek inderdaad voor de gehele behandeling te zijn, dus inclusief handelingen die op dat moment nog niet uitgevoerd waren (maar nu inmiddels wel). Ik krijg nu ook geen verdere declaraties meer, ondanks dat er in die latere behandeling ná de declaratie nog wat onvoorziene kosten zijn gemaakt.

Met dat in het achterhoofd heb ik de verklaring mbt de rubberdam-code maar geaccepteerd, namelijk dat er bij mij geen rubberen lapje is gebruikt, maar watjes "en dat is dezelfde code".

Ten slotte ben ik tevreden met het resultaat van de behandeling, dus ondanks een wat rare gang zaken een happy end wat mij betreft.
do, 12/15/2011 - 11:29 Permalink
mecánico para …

watjes is pertinent niet het zelfde als cofferdam, dus dat lult ie uit zijn nek en is ook geen tarief voor. wat een ei zeg. ik zou dat bedrag gewoon ondanks meerwerk keihard terug vragen wegens niet geleverd. extrawerk moet? wat me stoort is een definitieve nota VOOR de behandeling af is en ook dat kanaal open laten. ik zeg: gewoon effe je gelijk halen ipv zo'n oet te gaan zitten spekken, want op die manier naait ie iedereen en veel kleine beetjes maken 1 grote berg......... waar ie nix voor heeft gedaan
do, 12/15/2011 - 12:25 Permalink