2 berichten / 0 nieuw
complicaties bio oss, niet goed geld weg
Help de kinderen
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 9 maanden geleden
Geregistreerd: 02/19/2015 - 18:37
door Help de kinderen zo, 02/27/2011 - 21:40
#1

Enkele maanden geleden werd bij mij een bottransplantatie op aandringen van de tandarts uitgevoerd in de bovenkaak met Bio-Oss en Tutoplast. Er was afgesproken dat er een stukje op mijn bovenkaakbot geschroefd zou worden omdat ik een implantaat nodig had voor een brug.

Tijdens de operatie vond de tandarts het zo goed gaan dat hij zei een tweede stukje te plaatsen. Omdat dit niet nodig was voor de brug en ik er niet op vertrouwde dat mijn kaak de zwelling zou houden riep ik NEE. Ondanks mijn protest opereerde de tandarts door en ik kon niet weglopen omdat (uiteraard) mijn kaak opengesneden was. Mijn gezicht werd niet afgedekt tijdens de operatie.

Na het plaatsen van ongeveer 25 hechtingen en snedes in verhemelte en boven een voortand om de spanning op te vangen kon ik naar huis. De zwelling werd inderdaad te groot en omdat de druk op de wondranden enorm was zijn alle hechtingen geknapt. Daarna ontstond er een fikse infectie en moesten de stukjes bot verwijderd worden. De infectie bleef en het geheel moest nogmaals opengesneden en schoongekrabd worden. De gevolgen zijn naar, misvorming van het tandvlees en een deel tandvlees afgestorven boven een voortand.

De ingreep kostte ongeveer 4600 € en werd niet vergoed door de verzekering. Ik had al betaald.

Ik heb geen toestemming gegeven voor het plaatsen van het tweede stuk bot. Ik ben niet voorgelicht over mogelijke consequenties van de behandeling.

Voor de eerste ingreep is mondeling toegezegd dat op alle dingen die in de mond gedaan werden 5 jaar garantie zat.

Er is nog veel meer misgegaan op allerlei vlakken maar dit is het meest traumatische gedeelte.

Beloftes voor enige tegemoetkoming in de kosten zijn niet nagekomen.

Wat te doen, er valt niet te praten met deze tandarts.

Re: complicaties bio oss, niet goed geld weg
Firefly66
Offline
Laatst gezien: 9 jaar 2 maanden geleden
Geregistreerd: 02/26/2011 - 12:52
door Firefly66 zo, 02/27/2011 - 21:58

Hoi, ik ben nog redelijk nieuw op dit forum en kan u geen specifieke informatie geven m.b.t. deze behandeling. Ik ben echter jurist en mijn eerste ingeving - omdat u er niet zelf uitkomt met uw tandarts en gezien de aard en ernst van de situatie - is een klacht indienen. U kunt het in ieder geval voorleggen aan het TIP (Tandheelkundig Informatie Punt).

Op deze pagina vindt u informatie over klachtregelingen:
https://www.tandarts.nl/mondzorg/klachtregeling/problemen

In ieder geval sterkte gewenst.