Code H90 terecht of onterecht?

Author:
owg
Posted:
di, 11/09/2010 - 11:51
Ik heb een rekening gekregen voor H90 icm H35. Ik weet wel dat de tandartsen op dit forum niet mee kunnen kijken in mijn praktijk en in mijn mond, maar is dit een gang van zaken die vaker voorkomt?
Ik heb al eerder bij dezelfde tandarts een H30 en H35 gehad, daarbij werd H90 NIET in rekening gebracht. Ik heb ook niet het idee dat ik extra werd afgedekt of de tandarts andere kleren aan had dan normaal.

Zelf heb ik een beetje het gevoel dat het is om mij 'terug te pakken'. Ik had tijdens de behandeling veel tijd nodig om de verdoving in te laten werken, tijd waar mijn tandarts niet op gerekend had. Daarna had ik nóg pijn, waardoor ik een beetje angstig werd. Dit heb ik allemaal eerlijk aangegeven, maar bij het afscheid (ik was nog helemaal verdoofd en dizzy), kreeg ik te horen: "Je kunt wel zien dat jij nog geen kinderen hebt. Wacht maar, maar dat doet nog veel meer pijn hoor!" En dan te bedenken dat mijn tandarts een man is...
vV

zoals elke code mag H90 alleen berekend worden indien ook uitgevoerd, en dat kan ik niet beoordelen. Het si ook maar wat een tandarts gewend is. ik doe geen echte chirurgie.
bij bv kaakchirurgen is het standaard, maar zoals gezegd: het moet ook wel gedaan zijn om het te kunnen declareren. En ik was er niet bij.
vr, 11/12/2010 - 16:12 Permalink