Brug door tandarts uit kaak geslagen

Author:
Nonneman
Posted:
di, 01/19/2010 - 21:25
Geachte lezers, mijn vrouw is vorige week door haar tandarts "behandeld"en daarbij is haar brug met tanden en al uit haar kaak geslagen. Ik doe u hierbij de brief doen toekomen welke de tandarts morgen, 20/01/10 in zijn postvak zal vinden. Graag hoor ik uw mening hierover en of u dezelfde ervaringen hebt!

---------Op 13 Januari 2010 jongstleden ben ik door u op afspraak behandeld. De behandeling betrof, in verband met het enigszins wankelen van een eerder door u geplaatste brug, het losmaken en het daarop weer vastzetten van deze 4-delige brug in mijn bovenkaak. Deze brug was aan een hoektand en een kies gehangen. Tijdens de behandeling, waarbij door u hardhandig, veelvuldig en met name op zeer pijnlijke wijze op de brug werd geslagen brak de brug volledig af. Dit gebeurde middels een hamerachtig stuk tandartsgereedschap. Gedurende de behandeling heb ik veelvuldig aangegeven de behandeling als buitengewoon pijnlijk te ervaren.
Tijdens deze behandeling werd de hoektand, waaraan de brug was gehangen, in zijn geheel, dat wil zeggen met wortel en al uit mijn kaak geslagen. De kies waaraan de brug was gehangen brak ter hoogte van het kaakbeen geheel doormidden. Let wel, dit alles gebeurde zonder dat er sprake was van enige verdoving. Voor de daarna benodigde extractie van mijn kies werd ik door u onmiddellijk doorverwezen naar een kaakchirurg in het Flevoziekenhuis.
Door uw, mijn inziens, laakbare handelswijze is het niet meer mogelijk de brug te herplaatsen. Ik stel u dan ook middels deze brief aansprakelijk voor de opgelopen schade aan mijn gebit.
Ik verwacht dan ook dat u binnen 7 dagen contact met mij opneemt om zo in overleg een behandelplan overeen te komen waarbij de kosten geheel ten uwen lasten zullen komen.-----------

Alvast dank voor uw reacties

Met vriendelijke groet

Martin Nonneman
robinson

Is er voor de behandeling door de behandelend tandarts gewezen op mogelijke schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van een kronentikker??
( was het trouwens een mechanische kronentikker?, deze wordt middels een veer gespannen of een pneumatische? , deze wordt op de unit aangesloten).
di, 01/19/2010 - 21:47 Permalink
Nonneman

Dank voor de reactie.
Er is, volgens mijn vrouw, vooraf geen melding gemaakt door de tandarts van eventuele schade aan de brug en of gebit.
Vwb de kronentikker werd er in de beleving van mijn vrouw gebruik gemaakt van een hamerachtig stuk gereedschap.
Hierbij werd door slagkracht getracht de brug los te krijgen en niet door enige pneumatische kracht.
Alvast dank voor uw volgende reactie.

Mvrgr.

Martin Nonneman
di, 01/19/2010 - 21:57 Permalink
robinson

Je weet als tandarts dat met een mechanische kronentikker of kroonafnemer de kans op beschadigingen erg groot is. Moet je van te voren melden.

Beter is het om een pneumatische kronentikker te gebruiken.

http://www.deprophar.be/1-%20Images%20-%20Logos/Instruments-JPEG/P096-Kit%20safe%20relax%20fond%20transpa.jpg

En zo in de mond.

http://www.deprophar.be/1-%20Images%20-%20Logos/Instruments-JPEG/P095-Bouche.jpg

Maar aan deze informatie heeft u nu weinig.
Hopenlijk wordt alles netjes opgelost.
di, 01/19/2010 - 22:15 Permalink