botsplinters en verdoofde tong door operatie verstandskiezen

Author:
lien
Posted:
ma, 06/06/2005 - 20:14
Een goeie maand geleden ben ik geopereerd aan mijn verstandskiezen. Deze werden alle vier verwijderd.
Tijdens de operatie werd echter een zenuw van mijn tong geraakt. Ik loop dus al meer dan een maand met tong die langs de rechterzijde verdoofd aanvoelt! Heel vervelend! Komt dit volledig goed? Ik heb nog bijna geen beterschap.
Ook heb ik zowel links als rechts last van botsplinters ten gevolge van de operatie. Vrij vervelend ook en soms pijnlijk. Kan het lang duren eer deze botsplinters verdwijnen?
Verder werd een sinuskanaal geraakt. Dit veroorzaakt een constante luchtverplaatsing tussen neus/tanden/... Ik heb wel de indruk dat dit spontaan is dichtgegroeid.
Iemand ervaring met één van deze drie dingen?
Want nu heb ik echt geen zin meer om naar de tandarts te gaan...
dj

Dat is erg naar.

Van deze problemen is dat met die zenuw het zorgelijkst, omdat het helaas niet altijd goed komt. Als je op "lingualis" zoekt op dit forum kom je een aantal berichten tegen van mensen die dat ook hebben gehad.

Ik hoop erg dat het goed komt..
di, 06/07/2005 - 15:53 Permalink
lien

Bedankt voor de reacties en voor de links.
Ik ga er dadelijk naar kijken.

Dus nog effe geduld hebben voor de tong...

Vandaag had ik enkele pijnscheuten in de tong. Iemand vertelde mij dat dit op genezing wijst. Dat vond ik goed nieuws!
Ik heb ook gehoord dat er verschillende manieren zijn hoe die 'verdoofde' tong kan veroorzaakt worden. Bij sommige mensen gebeurt dit bij de verdoving zelf. Dit was bij mij niet het geval. Het is gebeurd tijdens de operatie zelf, maar ik weet niet hoe (ik was onder gehele verdoving).

In mijn eerste bericht somde ik enkele zaken op die fout waren gelopen tijdens de operatie (splinters, tong, sinuskanaal). Dit is helaas niet het enige.
Zo heeft mijn tandarts er nog een draadje uitgehaald die ze in het ziekenhuis 'vergeten' waren. Resultaat: wonde niet mooi dicht en de tandarts vertelde mij dat die ook niet volledig zal toegroeien en de holte daar zal blijven. Ik ben ook door een andere dokter geopereerd dan de persoon met wie ik een afspraak had gemaakt. Ik was hier helemaal niet over ingelicht...
Daarom zou ik graag vanaf nu bij een andere stomatoloog gaan. Of kan dit niet? Ik wil niet onbeleefd overkomen, en begijp dat fouten kunnen gebeuren, maar bij deze dokter zou ik mij dus niet meer op mijn gemak voelen.

Er is ook een biopsie gebeurd op een stukje weefsel die bij mijn lip is weggehaald. Het blijkt om een lymfangioom te gaan. De dokter wou hier niet veel uitleg over kwijt, ook al vroeg ik hiernaar! Hij zij enkel dat ik het in het oog moest houden en dat ik mij geen zorgen moet maken omdat het goedaardig is. Kent iemand dit ding?
di, 06/07/2005 - 20:24 Permalink