boos

Author:
atsu
Posted:
wo, 09/19/2007 - 11:27
Beste allemaal,

Nadat mijn tandarts een kies heeft getrokken heeft hij mij naar een implantoloog gestuurt voor een implant. Deze tandarts gaf aan dat dit niet mogelijk was ivm een ernstige vorm van paradontitis. Een tweede diagnose bij de Amalia kliniek in Kerkrade bevestigde dit en nog erger, de hele bovenkaak dient te worden getrokken. Ik ben sinds 1998 bij deze tandarts en al die tijd heeft hij nooit aangegeven dat ik aan deze onstekingsziekte leed. Er zijn pockets van maar liefst 11mm gevonden. Kan ik deze tandarts aansprakelijk stellen en wat kan ik verder doen. Voor een all-on-4 ben ik meer dan 8000 euro kwijt.
Dank jullie wel! :smt017
mecánico para …

Dan zet je de beschreven bevindingen op papier en vraagt de tandarts in questie wat die daar als reactie op heeft. Reactie binnen 2 of 3 weken vragen en bij afwezigheid van deze reactie (wel even chekuh of ie niet op vakantie is) de brief opnieuw sturen met de mede deling dat dit een copie is naar aanleiding van een eerdere brief. deze aangetekend sturen.
Dan weer wachten. Afhankelijk van de reactie kan je dan gaan kijken wat de orozaak is, wie de oorzaak is en wie eventueel met de gebrandde billetjes op de blaren moet zitten.
Want evengoed kan het zo zijn dat het op de kaart staat sinds 1998 en dat het ook herhaald is teruggekomen zonder dat u zich daar nu nog iets van herinnert. En dan ligt de zaak echt anders, want dan telt voorgelicht en eigen consequentie aanvaarden ipv de schuld bij de behandelaar leggen wegens gebrek aan voorlichting.
wo, 09/19/2007 - 12:08 Permalink
robinson

Maar een paro-patient insturen voor een implantaat??
Dit is een minpunt voor de insturende collega.


Is er geen behandelplan, -strategie met u besproken?
wo, 09/19/2007 - 12:22 Permalink
atsu

nee, na extractie heeft de tandarts mij doorgestuurd voor implantaten. Bij Trail in Heerlen is vervolgens geconstateerd dat eerst de ontsteking moest worden behandeld. In Kerkrade werd vervolgens door de tandarts aangegeven dat er niets meer te redden bleek. Overigens heeft mijn tandarts nooit over een ontsteking gerept, zoals ook blijkt uit het feit dat hij mij naar een implantoloog stuurde zoals door Dhr Robinson correct opgemerkt.
wo, 09/19/2007 - 16:10 Permalink
hello jozefien

Pffff dat is schrikken voor je! :cry: Zou inderdaad schriftelijk vragen waarom hij je hier nooit op heeft gewezen, je nooit naar een mondhygieniste heeft gestuurd(neem ik tenminste aan) en waarom hij je dan doorstuurt voor een implantaat. zoals hier al is aangegeven geef hem 2 weken om te reageren omdat je anders stappen wil ondernemen. laat het er niet bij zitten! :smt009 het ergste is: jij bent niet zijn enige patient. ik wens je veel sterkte. :smt006
wo, 09/19/2007 - 18:27 Permalink