Blijvend doof gevoel in wang en lip.

Author:
pioen
Posted:
zo, 02/10/2008 - 12:55
( ik heb dit onderwerp ook bij off-topic gezet , wist niet de juiste thread).
Ik heb nog geen meningsverschil met mijn tandarts ( tandheelkunde) maar wie weet kan dat komen. Dit is mijn verhaal.

Ik heb pasgeleden een wortelkanaalbehandeling gehad bij tandheelkunde. ( Nijmegen). Omdat het een zeer langdurige kwestie was die erg in de papieren liep ben ik ( in goed overleg) bij mijn tandarts weggegaan en is de behandeling bij tandheelkunde voortgezet en afgerond.

Nu heb ik sinds de laatste afspraak een doof gevoel in een gedeelte van mijn wang en een gedeelte van mijn lip.( beiden aan dezelfde kant, de kant van de behandelde kies en waar de verdovingen hebben plaatsgevonden) Het is niet pijnlijk en het is ook niet gevoelloos als ik er in knijp maar ik voel het wel de hele dag. Het dove gevoel in mijn wang zit rechts naast mijn neus en gaat als het ware wat naar boven en naar mijn oor.In mijn lip voel ik het soms aan de onderkant, soms aan de bovenlip, ook onderde lip.

Er is tijdens de behandeling een aantal dingen misgegaan : de eerst injectie in dit traject door de student werd niet niet juist uitgevoerd. De docente heeft dit toen overgenomen.
Tijdens de voorlaatste afspraak is een vijltje afgebroken en in mijn wortelkanaal blijven zitten. Vanwege deze 'fout' hoefde ik niets te betalen voor de gehele behandeling.
Mocht ik last krijgen ( pijn) vanwege dat vijltje dan zou ik naar een kaakchrirug moeten om het vijltje te laten verwijderen, maar tot op heden heb ik geen pijn gehad.
De docente heeft overigens op mijn verzoek alle injecties uitgevoerd. Dit waren grote injecties achter in de mond. Alleen de laatste injectie ( een kleinere, aan de zijkant van de kies) is door de student gedaan.

Nu heb ik twee vragen:
Kan het dove gevoel in mijn wang en lip iets te maken hebben met een foute verdoving of het afgebroken vijltje? En zo ja, is daar nog iets aan te doen?
Ik moet a.s dinsdag weer naar tandheelkunde maar dan kom ik bij iemand anders, dat is nl. controle, tandsteen verwijderen e.d.
Ik ben wel van plan hierover te bellen met de student en zijn docente maar wil ook graag de mening van een deskundige op deze site.
Dank alvast en vriendelijke groeten van Pioen.