bepaal ik soms zelf of ik gaatjes heb???

Author:
mimi
Posted:
ma, 04/07/2003 - 16:03
en het volgende
ik kwam vandaag weer voor controle en hij zei dat er niks met mijn gebit aan de hand was, maar ihj vroeg me eerst of ik ergens last van had. als ik had gezegd dat ik wel last had, had hij dan wel "iets" geboord??
ik vind het alleen zo vreemd, een tandarts hoort toch te zien of ik iets mankeer?
en ik had wel vaker gaatjes maar ik voelde er vantevoren nooit iets van........(achteraf bleven ze nog wel eens gevoelig)
is er ook een mogelijkheid na te kijken wat de meningen over bepaalde tandartsen zijn?
want ik ben met hem erg tevreden, maar ik ben uiteraard tevredener met een goed gebit...
Lieneke

Soms zijn er zaken aan de hand met tanden en/of kiezen die je zo 123 echt niet aan de buitenkant kan zien.Bijvoorbeeld een wortelpuntontsteking zit onder het tandvlees en vaak op een plek waar de controlefotoos niet gemaakt worden. En als jij nou last hebt van je voortand en je zegt dat niet, dan kan het zijn dat niemand daar ooit achter komt! Want fotoos maken van voortanden doe je alleen als daar een of andere reden voor is en niet zomaar een keer in de zoveel tijd.
do, 04/17/2003 - 22:33 Permalink
Music Girl

mijn tandarts maakt nooit foto's ter controle, er is bij mij in zeker 2 1/2 jaar tijd geen een foto gemaakt!
is dit wel een vereiste om te kunnen zien hoe het met het gebit gesteld is?

alvast bedankt voor jullie reactie
Groetjes MG
zo, 04/20/2003 - 22:35 Permalink
dj

Ooooo dat is echt goed van die tandarts hoor!

Ik mocht lange tijd niet zeggen welke klachten ik had, dat zagen ze zo wel. Ik
had geen gaatjes dus geen klachten. Nou mooi niet.

Doeg
vr, 04/25/2003 - 02:11 Permalink
admiraal

deze rubriek gaat over klachten met een juridisch tintje.Bij kennelijke ontevredenheid, "nietpluisgevoel" zijn heil zoekt op bruiloften en partijen chatboxjes en forum. Dit is ook juridisch niet de juiste weg. Alle handboeken zeggen dat bij beginnende problemen contractspartijen:patient en tandarts in het kader van de goede trouw en onderling fatsoen dat eerst met elkaar dienen te bespreken. Dus: gewoon je tandarts vragen en je gevoelens kenbaar maken. Weet die man veel wat je denkt volet als je hem dat niet zegt. En niet op de stiekume achterbakstoer.Dat klinkt wat hard.
zo, 05/11/2003 - 08:02 Permalink
Lieneke

Helemaal waar! Ik erger mij ook dood aan mensen die steeds maar slechte verhalen hebben over hun tandarts.Go talk! Hij bijt niet hoor...
zo, 05/11/2003 - 11:59 Permalink
janny1970

Hoi,

Ik vind het een normale vraag van een tandarts, stel dat je wel eens last hebt van een kies die soms wel een klopt dat kan je tandarts dus niet zien en als je het dan zegt als je op controle komt, dan kan hij er dus een foto van maken ofzo en dan kan hij er iets aan doen.
Bij elke arts zul je zelf moeten zeggen wat eraan scheelt of zeggen wat je voelt.

Met vriendelijke groet, Janny
di, 05/13/2003 - 09:52 Permalink
Caro

ik vind t toch dubbel, aan de ene kant wordt er hier een forum opgericht, opdat mensen hun hart kunnen luchten, meestal wordt er toch geen namen genoemd, en ik geloof ook niet dat mensen hier expres een tandarts komen zwart maken.
maar dan vind ik dat iedereen vrij is om te schrijven wat hij/zij wil, en zolang t maar fatsoenlijk blijft, moet dat kunnen .
en alles is subjectief, ik vind bijv mijn tandarts een zeer bekwame man, en die mij wil helpen, ik zie een man die plezier in zijn vak heeft, die lacht als ik blij ben met het resultaat.
maar hij is ook maar een mens, dat klopt, en is ook wel eens sjagerijnig, (nog nie tmeegemaakt)maar voor hetzelfde is de persoon die na mij in zijn stoel gaat zitten wel een hele andere mening toebedeeld, en als we dan onze tandarts zouden beschrijven, dan lijken het 2 verschillende personen te zijn.

meeste mensen zijn bang voor de tandarts, niet voor de persoon, maar voor de benadelingen, en men voelt zich kwetsbaar.
als er dan iets niet goed gaat, tussen de tandarts en de patient, voelt men zich al snel persoonlijk bejegend, ..ook al gaat t om iets zakelijks , bijv wat te doen etc..
ook denk ik dat men hier best kan vragen, bijv hoe men het beste een gesprek kan aanvangen met desbetreffende tandarts.
en als t op die manier gebeurt,. vind ik dat niet achterbaks.
maar ik ben het zeker eens dat men en vooral tegen alle artsen in het bijzonder al snel een oordeel klaar heeft.
en dat is jammer,. meestal een communicatiestoornisje..

Caro
di, 05/27/2003 - 10:49 Permalink