Beoordeling foto's

Author:
Melissa28
Posted:
wo, 06/11/2014 - 23:17
Onlangs ben ik overgestapt naar een andere tandartspraktijk en werd er een kennismakingsgesprek ingepland en foto's gemaakt. Bij mijn vorige tandartspraktijk kwam ik 2 keer per jaar voor controle en bij de mondhygiëniste. Op de foto's werden door de nieuwe tandarts veel gaatjes gezien waar ik erg van geschrokken ben. Er volgde daarop een aantal afspraken bij de mondhygiëniste en werd een behandelplan opgesteld waar tot nu toe niks mee is gedaan omdat het verzekerde bedrag is bereikt. Ik ben heel benieuwd of het aantal gaatjes klopt en wat er echt gedaan moet worden. Er werd sterk aangeraden door de mondhygiëniste mijn gebit elke dag te flossen. Ik poets 2 keer per dag met een elektrische tandenborstel. Ik begin nu weer last te krijgen van de kies linksbovenin met wortelkanaalbehandeling welke vorig jaar nog een keer is behandeld. Wie kan mij helpen?
Attach
vV

ik heb wel wat puntjes ja...aan de andere kant zou ik toch ook graag oudere foto's zien voor er al te kort door de bocht conclusies getrokken gaan worden.
Er is best wat aan de hand, ook oudere vullingen voor verbetering vatbaar, maar dat hoeft niet allemaal nu en op korte termijn.
Geldt eigenlijk voor alles wat ik zie trouwens.
Endo``s zien er goed uit, wat geen garantie is dat er geen problemen mee zijn of komen. beeld op foto is het enige waar ik op kan oordelen , dat zegt ook niet alles.
do, 06/12/2014 - 09:21 Permalink
Lieneke

Van die eerste foto kan ik geen chocola maken. Op de andere foto's zie ik wel wat gaatjes, maar ik vraag me af of ze echt allen gevuld moeten worden. Gezien de wortelkanaalbehandelingen heb je al een flink verleden achter de kiezen, wat zou kunnen vertellen dat je een hoog cariesrisico hebt en wat dan zou betekenen dat het inderdaad actieve gaatjes zijn. In elk geval is het heel belangrijk dat je inderdaad goed dagelijks tussen de tanden schoonmaakt en ten minste twee a drie keer per dag poetst met fluoridehoudende tandpasta. Misschien is het ook nodig je voeding aan te passen. Hiermee zou je het cariesrisico naar beneden kunnen brengen om te voorkomen dat er nog meer gaatjes ontstaan en/of de reeds bestaande gaatjes dieper/actief worden.
do, 06/12/2014 - 11:29 Permalink
vV

die 14 elementen (gaatjes zitten er minder, maar wel aantal oude vullingen te doen) kan ik mij denk ik wel in vinden, maar zoals gezegd: eigenlijk niets wat nu per direct gedaan moet, hier is best een spreiding van een jaar of 2 in te brengen.

de 27, 37, 35, 17,16,47,46, 44 en 45 hebben wat mij betreft de prioriteit, die zou ik niet op te lange termijn doen. MN de 46 is een lastige en kritische plek, daar te laat ingrijpen kan verlies kies betekenen.
wo, 06/18/2014 - 15:46 Permalink
Melissa28

Dan ga ik mijn verzekering voor volgend jaar maar verhogen:-) wat bedoeld u met kies 46 welke kies is dat? Mij is verteld dat de kies rechtsonder waar een wortelkanaalehandling is gedaan niet meer te repareren is met bv. Een kroon en getrokken moet worden.mijn vorige tandarts maakte zo af en toe foto's en heeft het nooit over 14 gaatjes gehad daarom ben ik er O van geschrokken. Ik weet dat ik een zwak gebit heb en daarom probeer ik mijn tanden en kiezen goed te onderhouden. Wellicht moet ik inderdaad op mijn voeding gaan letten want ik weet het nu ook niet meer waarom ik nu zoveel gaatjes heb.
do, 06/19/2014 - 23:33 Permalink