Behandeling geweigerd ivm te late betaling

Author:
Lucy
Posted:
za, 09/24/2005 - 17:12
Een tijd geleden belde ik de tandarts omdat een stuk van mijn kroon was afgebroken, maar er werd mij op boze toon verteld dat ik niet mocht komen voor behandeling omdat ik een twee eerdere rekeningen veel te laat had betaald en ik eerst moest aantonen dat dit niet nog eens zou gebeuren.
Ik sta nu op de zwarte lijst van het administratiekantoor van de tandarts.

Het klopt dat ik veel te lang heb gewacht met betalen, maar uiteindelijk heb ik dus wel betaald, er is ook geen deurwaarder aan te pas gekomen ofzo.
Ik had op het moment dat ik een afspraak probeerde te maken de rekeningen al voldaan -ruim 5 maanden eerder, dus het was niet zo dat ik de tandarts nog iets schuldig was.

Destijds heb ik het er maar bij gelaten, het deed geen pijn en ik kon het niet opbrengen om in discussie te gaan. Bovendien, hoe moet ik aantonen dat ik de volgende keer wel op tijd betaal?

Maar nu heb ik een beetje kiespijn, en durf ik eigenlijk niet naar de tandarts te bellen. Hij zal me toch niet willen behandelen. Wat moet ik nou doen?

Mag de tandarts mij wel weigeren als ik al geen betalingsachterstand meer heb? En hoe zit het met mijn kind, kan die nu ook niet meer naar de tandarts?
de digitale tandarts

Naar ik meen zou gezien het feit dat je nu geen betalingsachterstand meer hebt, dit geen reden kunnen zijn om de behandelingsovereenkomst op te zeggen.

Maar gezien het feit dat het voor de tandarts wel zeer lastig werken is met niet betalende patienten, zou je tot een compromis kunnen komen, bijvoorbeeld door aan te bieden de komende tijd de behandeling direct te betalen per pin of contatnt.

Het lijkt mij als u dit aanbiedt (kan ook per brief), de tandarts u wel weer zou willen behandelen.

Succes!
za, 09/24/2005 - 17:28 Permalink