begripvolle tandarts gezocht, steeds kiespijn..

Author:
fietswiel
Posted:
za, 02/26/2005 - 17:36
Hallo,

Wegens drama's het afgelopen half jaar met mijn gebit raadpleeg ik nu in al mijn wanhoop dit forum. Ik weet niet meer wat ik moet doen om van mijn kiespijn(en) af te komen. Mijn verhaal is het volgende:

In een half jaar tijd zijn:
* er op een kies rechtsboven door 7(!!!) tandartsen vier wortelkanaalbehandelingen uitgevoerd, peniciline geslikt, doorverwijzingen naar kaakchirurg voor een apex(kon niks vinden), de kies is uiteindelijk getrokken, bleek een wortelfractuur te zijn.
*Kies linksboven uiteindelijk getrokken, was ontstoken en had al eerder een wortelkanaalbehandeling ondergaan maar was door mijn oude tandarts gevuld met een te harde vulling die niet zonder risico op een 2de wortelfractuur geopend kon worden, kaakchirurg zag weinig heil in een apex.
*Verstandskies rechtsboven getrokken, want misschien kwam daar de pijn wel vandaan.
*Volgende week wordt verstandskies linksonder getrokken door de kaakchirurg ..
*En tot overmaat van ramp: tegen mijn nadrukkelijke wens in heb ik afgelopen week weer een wortelkanaalbehadeling ondergaan linksonder (kies) terwijl ik wilde dat de kies getrokken werd. De tandarts heeft de kies met een definitieve vulling afgesloten terwijl ik nog een zeurderige pijn had en hem duidelijk heb gevraagd de kies nog niet af te sluiten met een dergelijk vulling. Deze tandarts is partner in de praktijk van mijn huidige tandarts en was deze week voor het laatst, hij begint zelf een eigen praktijk. Zonder enige mededeling vooraf over de kosten heb ik ook nog een rekening gehad van in totaal 365 euro!!! Ik studeer nog, hoe moet ik dit betalen? En nog erger, ik heb weer kiespijn aan deze kies en moet a.s. dinsdag mijn kies aan de andere kant laten trekken.

Ik kan niet studeren vanwege de pijn linksonder. heb van de dienstdoende tandarts een penicilinekuur gekregen tegen de pijn en ik weet niet of deze evt. helpt. Ik heb de peniciline (wegens de vorige ervaringen) nog niet ingenomen en twijfel over wat ik nu moet doen.

Ik ben in een half jaar tijd meer dan me lief is bij de tandarts geweest, heb steeds iets en niet het gevoel dat er nog een tandarts is die me serieus neemt. Ik lijk alleen maar een wandelend gebit te zijn voor hen allemaal en ben radeloos. is er een tandarts die zoveel hart heeft voor bovenstaand verhaal en mij weer vertrouwen kan geven in de Nederlandse zorg en in mijn eigen lijf zonder me failliet te laten gaan?
Moet ik de rekening van de wortelkanaalbehandeling betalen?

Ik ben heel benieuwd of er iemand is die me verder kan helpen....
Maria