begrijp rekening niet goed

Author:
ingrid01
Posted:
zo, 09/26/2004 - 22:46
Over mijn rekening heb ik een paar vragen; ik heb het de tandarts zelf al gevraagd en zij zegt dat het klopt. Logisch, anders had ze het er niet op gezet. Misschien weet iemand hier hoe het zit?

Als je 3 gaatjes in een kies, in dezelfde sessie, behandelt, reken je dan ook 3 keer pakweg 70 euro?
Als je drie keer prikt in dezelfde sessie, rond dezelfde plek, zijn dat dan ook 3 verdovingen?
Hoort een bacterieonderzoek standaard bij het vullen van een gaatje? Wat is het eigenlijk?
Het afvlakken van amalgaam vulling, hoort de mondhygieniste dat in een aparte sessie te doen? Het is apart verrekend.

Alvast bedankt.
prondel

verdoven gaat in de bovenkaak in het algemeen voor de kies die je behandelt en die ernaast, dus als er drie op een rij staan zou je met 2 verdovingen uit moeten kunnen. Maar die bacteriologische test die vind ik veel boeiender. Moet je de uitslag eens van opvragen. Wat gebeurt is (waarschijnlijk) is dat er cariesindicator gebruikt is. Dat is rode dan wel groene vloeistof waarmee je vrij duidelijk de scheidng tussen het geinfecteerde en het slechts ontkalkte dentine kan aantonen. Voorheen werd er kleurtest opgevoerd, en dat is, om redenen van onjuiste benaming als code afgevoerd. Dus............trek je conclusie.
En bijwerken vullingen kan iedereen en altijd, dus dat kan onder het maken van een nieuwe vulling zomaar bij de buurman (kies) gebeuren.

later..........
ma, 09/27/2004 - 16:10 Permalink
Moon

3 gaatjes worden apart geboord en apart gevuld, dus ook apart berekend.

Verdoving weet ik niet hoe het zit... ligt er denk ik aan... nooit zo op gelet moet ik zeggen... volgens mij valt de verdoving van 1 kies, onder 1 verdoving, ongeacht het aantal spuitjes wat erin gaat... zitten de drie kiezen ergens anders, geldt het inderdaad als drie verdovingen volgens mij.

Ik heb bij mijn weten nog nooit een bacterien onderzoek gehad bij het vullen van een gaatje. Ligt misschien ook aan je tandarts.

Bij mij vlakt de tandarts het zelf af, maar is inderdaad altijd apart berekend!

hoop dat je het zo een klein beetje beter begrijpt!

Groetjes Monique
ma, 09/27/2004 - 16:27 Permalink
ingrid01

Dank je prondel, dat van die verdoving kan wel kloppen, het waren er inderdaad 2 en dan nog eentje omdat de eersten niet werkten.

Het bac.ondr. heb ik nagevraagd, daar is inderdaad geen uitslag van en dat hoort ook zo, zegt ze . Het is eenvoudig onderzoek ad. zo'n 13 euro per element. Maar van kleuring heb ik ook niets gemerkt, tenzij het inderdaad de bedoeling is dat je er later niets van merkt en niets van ziet. Ik herken het ook niet van vroeger, toen alles nog vrolijk roze werd of van behandelingen bij mijn man of vrienden. Het is in elk geval een post van 125 euro op mijn rekening.

:smt006 Ingrid
ma, 09/27/2004 - 16:45 Permalink
prondel

Als de eerset niet werkt reken je in de regel niet twee maal.
En bacteriologische testen op caries? Ofwel het wordt opgestuurd om Mutans Streptococcen te testen , Maar dat is 1 test in je mond. En anders heb ik toch het idee dat je een beetje bij de neus wordt genomen.
En dat durf ik hardop te zeggen.
Kleuren met cariesindicator is een onderdeel van het cariesverwijderen. En dat heeft niets met testen maar eerder met verifieren te maken. Tis goed, al zullen de geleerden er over kunnen twisten, maar 13 euro per tand?

thanx, goeie tip, ga ik meteen ook doen
:cry:
ma, 09/27/2004 - 16:57 Permalink