barst na behandeling

Author:
evelync
Posted:
wo, 03/09/2011 - 21:51
Dag allemaal,
ik heb al langer twijfels bij mijn tandarts (hij wilde standaard een kroon na een wortelkanaalbehandeling), maar nu helemaal:
vorige week enorme kiespijn, tandarts heeft een wortelkanaalbehandeling uitgevoerd (als je het mij vraagt had hij behoorlijk haast). Daarna snel een tijdelijke vulling erin gedrukt en ik stond weer op straat. De kies heeft nog bijna een week zeer gedaan (maar andere pijn dan eerst). de vulling leek ook te dik (ik bijt er met mijn onderkant tegenaan - au!). Nu, na een week, is de pijn weg, maar toen ik net in de spiegel keek, zag (en voelde) ik een hele duidelijke barst van boven naar beneden. het lijkt wel of die vulling er te strak inzat ofzo, en de kies nu onder de druk ervan bezweken is.
ik heb een paar vragen, hoop dat iemand antwoord kan geven:
- als het goed is moet je toch na de behandeling niets meer voelen, omdat de zenuw weg is? hoe kan ik dan nog een week kiespijn hebben gehad?
- is het de tandarts te verwijten dat er nu een barst in mijn kies zit?
- moet ik nu hiermee direct naar de tandarts gaan? (ik heb pas eind april een afspraak voor de vervolgbehandeling)
ik hoop op een reactie, weet echt niet goed wat ik hiervan moet denken en of dit gevolg is van een verkeerde aanpak of een risico dat je nu eenmaal loopt in zo'n situatie
Spiegeltje

als het goed is moet je toch na de behandeling niets meer voelen, omdat de zenuw weg is? hoe kan ik dan nog een week kiespijn hebben gehad?

Vaak zit er aan de wortelpunt een ontsteking van het kaakbot. Die wordt niet weggehaald door de behandeling maar verdwijnt pas na verloop van vrij lange tijd, alhoewel de klachten snel afnemen. Enige napijn gedurende een aantal dagen is niet abnormaal, alhoewel de meerderheid van de patienten geen napijn heeft.

is het de tandarts te verwijten dat er nu een barst in mijn kies zit?
Dat denk ik niet. Laat de tandarts eerst aangeven wat er met de kies aan de hand is.

moet ik nu hiermee direct naar de tandarts gaan?

Het is, denk ik, verstandig om hierover morgen de tandarts te bellen en de kies voorlopig te ontzien met kauwen.
wo, 03/09/2011 - 22:01 Permalink