angst

Author:
pet
Posted:
vr, 05/27/2005 - 13:48
hoi ben bij de tandarts geweest en heeft het gat in de tand met een noodvulling gedicht en moet dan 20 september weer terug voor een normale vulling en controle dat van gister kost me 17,80 en terwijl hij dat toch meteen kan maken zo krijg je allemaal dubbele kosten toch :smt008
carabelli

Dat is niet helemaal juist.

Als het consult op jouw initiatief is geweest ,dwz dat je een afspraak hebt gemaakt voor een klacht (pijn uitgevallen vulling, afgebroken kies etc), dus niet voor een normale halfjaarlijkse controle, dan rekent de tandarts daarvoor een C13 (het 'incidenteel consult').

Deze code wordt gerekend wanneer er dus geen periodieke controle wordt gedaan maar wel een consult wordt gedaan waarin eventueel een klacht wordt verholpen op een manier die verder niet in rekening gebracht mag worden (in dit geval aanbrengen noodrestauratie). De reden dat voor deze oplossing is gekozen kan gelegen zijn in het feit dat jouw tandarts je ergens tussen heeft gepland en geen tijd heeft gehad jouw vulling en controle in 1 keer te doen.

De volgende keer zal hij/zij een periodieke controle doen (c11 dan wel c12) en een definitieve restauratie maken. De werkzaamheden voor een periodieke controle zijn anders dan die voor een incidenteel consult.
vr, 05/27/2005 - 19:57 Permalink