allergie voor composietschildjes

Author:
jeanette
Posted:
wo, 12/02/2009 - 18:11
Beste lezer,

Twee weken geleden heb ik bij een tandarts in Amsterdam Zuid composietschldjes laten plaatsen nadat deze eerst de oude composietschldjes verwijderd had die 7 jaar lang op een aantal tanden in de bovenkaak gezeten hebben zonder klachten.

Doordat ik door de eerste tandarts die mij de composietschldjes aangeraden had om het gebit te verfraaien onjuist bejegend besloot ik dan ook nooit meer terug te gaan naar deze tandarts in Blaricum. Dit even terzijde.

Blij met de composietschildjes verliet ik de tandarts in Amsterdam Zuid. Vervolgens kreeg ik klachten, zoals heel veel dorst hebben, s nachts wakker worden van dorst, een vieze smaak in mijn mond, terwijl ik altijd 3 keer per dag mijn tanden poets. Krijg zo langzamerhand de indruk dat ik misschien wel allergisch ben voor het composietmateriaal wat de laatste tandarts heeft gebruikt. Ook nu overdag krijg ik sterk het idee dat de vieze smaak en droge mond door de composietschildjes komt. Ik zie er heel erg tegen op terug te gaan naar de tandarts en de 6 schildjes te laten verwijderen. Kan immers ook nooit goed zijn voor de echte tanden, buiten nog de reactie van de tandarts.

Is er iemand die dit bericht leest op het forum bekend met allergie voor composiet? Ik ben er mooi klaar mee, toen ik in de tandartsstoel lag dacht ik ook nog even in een flits, was ik er maar nooit aan begonnen. Een esthetisch mooi gebit is heel fraai maar als je er ziek van kan worden (laat staan wat chemische stoffen binnen in je lichaam kunnen veroorzaken) had ik er nooit aan moeten beginnen. Porselein zou waarschijnlijk een veel betere optie zijn geweest maar daar heb ik het budget niet voor. Kan iemand mij a.u.b. advies geve?!

Met vriendelijke groet Jeanette
vV

composiet is qua samenstelling eigenlijk niet essentieel veranderd ind e afgelopen 7 jaar, dus ik kan het mij eigenlijk niet voorstellen. Enige is dat het niet goed doorgehard is maar gezien de plaats in d emond betwijfel ik dat. Maar vraag eens aan de tandarts, wat die ervan vindt.
wo, 12/02/2009 - 20:20 Permalink