Afgebroken vulling en ontsteking

Author:
lautje50
Posted:
za, 04/04/2009 - 16:45
hallo,

Mijn vriend heeft best een slecht gebit, al van kinds af aan. Nu kreeg hij afgelopen zondag heel erg last van een kies, hij is woensdag naar de tandarts gegaan. Hij wilde zelf dat die eruit werd getrokken, maar de tandarts had een foto gemaakt en zij ook dat er een kleine ontsteking zat en een stukje afgebroken was van zijn vulling. De tandarts heeft er een noodvulling ingezet om te kijken of de pijn daardoor minder werd. Maar het werd alleen maar erger, zijn wang werd echt super dik! Dus donderdag (de volgende dag) maar terug naar de tandarts (zijn vervanger) want zijn tandarts was op vakantie? Dat wisten wij niet! Hij kijkt in zijn mond en zegt dus dat er een grote ontsteking zat. Dus er werd verder niks aan gedaan. Nu zit hij aan de antibiotica om die ontsteking te verminderen. En heeft heel veel pijn! Nu moet hij dinsdag terug naar de tandarts.

Maar nu de tandarts er een noodvulling in heeft gezet dan maakt hij toch eigenlijk de uitgang voor de ontsteking dicht? Zodat er geen viezigheid uit kan?? Dus door die noodvulling is de ontsteking alleen maar erger geworden.

Groetjes laura van haare
Spiegeltje

Door de vulling wordt voorkomen dat nieuwe bacterien en voedselresten de kies in komen. Dat is op zich niet verkeerd. Het is dus niet zo dat de ontsteking daardoor erger wordt. Het kan wel soms pijn veroorzaken omdat eventueel ontstekingsvocht niet weg kan en dan druk gaat uitoefenen. Dat kan wel reden zijn de boel weer open te leggen waarna meteen verlichting van de pijn optreedt.

Waarschijnlijk wordt a.s. dinsdag een wortelkanaalbehandeling gestart. Dat had de vervangende tandarts ook al kunnen doen, zoveel tijd kost dat niet, en dan had uw vriend nu waarschijnlijk minder pijn gehad.Het is niet nodig om eerst een antibioticumkuur te geven, ook niet als er een forse ontsteking zit. Het is wel makkelijk mensen met een receptje weg te sturen. Eerlijkheidshalve moet ik er bij zeggen dat zo'n kuurtje soms wel effect kan sorteren (pijn neemt af of verdwijnt) maar altijd tijdelijk.
zo, 04/05/2009 - 23:44 Permalink