advies, dit aankaarten of niet?

Author:
Flow
Posted:
wo, 07/09/2014 - 10:57
Hai allemaal


Ik heb een vraag en hoop dat iemand mij kan adviseren. Ik ben bezig met het overstappen van tandarts (niet door ruzie maar door verhuizing naar een andere plek waardoor er te veel reistijd ontstaat)

Ik ben altijd tevreden geweest met de praktijk waar ik zat en heb daar ook best veel laten doen (implantaat, mondhygiëne tandarts ect) en er zijn nooit conflicten geweest. Echter was ik de laatste keer bijzonder on tevreden, met een nieuwe mondhygieniste.

Deze mondhygieniste vertelde mij meteen dat ik een beugel moest, dat vond ik vreemd, mijn tanden staan recht en ik heb een beugel gehad, ook heeft de tandarts daar niets over gezegd. Ik kon haar geen antwoord geven (want ik had mijn mond open) en zij begon direct een afspraak voor mij in te plannen met een orthodontist. Toen ik iets kon zeggen en meldde dat ik dat niet noodzakelijk vond stelde zij dat ze nu de afspraak al gemaakt had, waarop ik zei dat ik toch echt niet accoord gegaan was met een afspraak.
Vervolgens stelde ze dat ik knarste met mijn tanden, dat is mij zelf nooit opgevallen en mijn tandarts en de andere mondhygiënisten hebben daar nooit iets over gezegd. Zij besloot ter plekke dat ik een bitje voor snachts moest en wilde daar ook meteen een afspraak voor inplannen. Weer hetzelfde verhaal, en vertelde haar weer dat ik dat nu niet noodzakelijk vond en dat met de tandarts zou bespreken. Weer was ze geirriteerd en stelde dat ik niet wilde luisteren.
Ze ging verder met de behandeling en begon te vertellen dat ik in de toekomst last van een tand zou krijgen en dat ik beter nu al kon gaan denken aan een implantaat voor die tand. Mijn tandarts (die ik dus net een half uur tevoren gezien had) heeft daar niets over gezegd.

Ik kreeg een heel vervelend gevoel van dit gesprek en het leek of er maar constant allerlei behandelingen voor mij bedacht werden en dat deze mij opgedrongen werden. Ik vond het bijzonder onprettig.

Mijn advies vraag is de volgende: mijn tandartspraktijk wil dat ik aangeef waarom ik wegga, en dat is gewoon door mijn verhuizing, maar zou ik dit ook nog melden, of is dat 'natrappen' en dient dat geen enkel doel? (ik ga immers toch weg)
Aan de ene kant denk ik dat de praktijk het best zou willen weten, want zij zijn echt heel klantvriendelijk, aan de andere kant is het ook een beetje raar om te gaan klagen als je toch weggaat. Wat denken jullie?

groetjes

Flow
vV

laat ze maar weten lijkt mij. ook al is het niet de reden van weggaan nu, het kan wel een leermoment zijn. Die mh is blijkbaar erg gedreven in het aanpraten van al dan niet onnodige behandelingen, in ieder geval gaat zij op de stoel van de tandarts zitten wat indicatiestellingen betreft, en is daarmee eigenlijk buiten haar boekje gegaan. Ook de dwingende manier van afspraken maken kan wat betreft de WGBO en informed consent wat erbij hoort niet door de beugel.
wo, 07/09/2014 - 12:43 Permalink