ACTA; wie heeft hier ervaring mee?

Author:
Marry1972
Posted:
vr, 09/04/2009 - 11:58
Hallo allemaal, maandag 7/9 heb ik een afspraak bij het ACTA voor een Second Opinion. Ik heb een klacht ingediend bij het Medisch Tuchtcollege tegen mijn oude tandarts.

Maandag 3 augustus is een OPG gemaakt. Nu doen de kaakchirurg en tandarts moeilijk over een kopie van deze OPG.
De kaakchirurg heeft zelf een patientencontactpersoon erbij gehaald omdat ik om een kopie heb gevraagd..

Maar goed..heeft iemand ervaring met het ACTA? Wat gebeurd hier? Schrijven ze echt een eerlijk dossier en krijg ik de foto('s) mee? Zodra je het woord Medisch Tuchtcollege noemt, word je meteen behandeld als grof vuil...
Terwijl ik juist niet iemand ben, die meteen een klachtenprocedure opstart, hier heb ik echt goed over nagedacht. Het is op advies van een collega, die niet kon geloven, dat deze narigheid allemaal kan in Nederland. Het is natuurlijk schoftig wat er is gebeurd, maar dat terzijde.

Wie kan mij van adviezen voorzien??
Spiegeltje

Begrijp ik het goed dat u nu een nieuwe tandarts/kaakchirurg heeft en omdat u een klachtenprocedure heeft lopen deze u geen kopie van de OPG willen geven? De zaak die u hieeft lopen gaat tussen u en de oude tandarts. Waarom zou u dat trouwens vertellen aan de nieuwe tandarts en/of ACTA? Volgens mij hebben ze daar niks mee te maken. U heeft recht op een afschrift van het dossier en foto´s horen daar ook bij.

Met ACTA heb ik verder geen ervaring. Op de website staat wel kort hoe het in zijn werk gaat. U krijgt uiteraard foto's mee als u daar om vraagt, het kan wel zijn dat u daar een vergoeding voor moet betalen.
vr, 09/04/2009 - 12:52 Permalink
Marry1972

Ik hoef niet eens te vertellen dat ik een klacht heb ingediend tegen mijn oude tandarts, omdat mijn huidige tandarts al kon zien dat er vanalles aan de hand was /is geweest. Hoe vroeg zich af wat er allemaal is gebeurd. Hij wilt me wel helpen, omdat hij ook van mening is dat het anders had gekund.

Het gaat om 2 klachten;
- tandarts
- kaakchirurg.

Ik hoef eigenlijk niet eens te vertellen dat ik een klacht had ingediend, ze waren hier al van op de hoogte..... het medisch wereldje is in dit geval erg klein.

N.a.v. mijn verzoek om recente OPG foto ben ik uitgenodigd door patientencontactpersoon in het Ziekenhuis, samen met de kaakchirurg wie de klacht in behandeling had genomen. Ik snap niet waarom ze mij nu weer willen spreken.
Ze proberen me steeds om te praten om de klacht in te trekken...(niet dus!).

De persoon waar het om gaat heb ik nooit meer gezien of gesproken.
Het was een vrouwelijke kaakchirurg wie niet het doorgeperste materiaal uit de sinus wilde verwijderen, terwijl ik doodziek was van het materiaal. Mijn huisarts gaf aan, zodra ze het weghaald ,ben je van de pijnklacht af... dit bleek inderdaad zo te zijn. Ze stuurde me weg met een mondwater en paracetemol. Gelukkig heb ik getuigen. Mijn gezicht was gedeeltelijk verlamd door die troep en nog hielp ze mij niet. Reden: vage pijnklacht.
Volgens mij wilde ze alleen maar op tijd naar huis vrijdagmiddag.....(weekend vieren..)...
Een paar dagen later moest ik met spoed naar het ziekenhuis met ademhalingsproblemen, echt een toppertje was dat..
vr, 09/04/2009 - 15:33 Permalink