ACTA blijft in gebreke?

Author:
Aurora
Posted:
di, 03/04/2008 - 12:57
Aan alle forumleden
Graag uw aandacht voor de volgende situatie:

Eind vorig jaar heb ik een machtiging ingediend bij mijn verzekeraar om een behandeling door het ACTA te laten uitvoeren. Het betreft een volledige restauratie van mijn gebit dus de behandeling kost bijna 4.000 euro. De tandheelkundig adviseur van de verzekeraar heeft vervolgens een brief gestuurd naar het ACTA met het verzoek om de studiemodellen en rontgenfoto's op te sturen. ACTA weigert echter om de studiemodellen op te sturen om onduidelijke redenen.

De zorgverzekeraar (VGZ) stelt zich op het standpunt dat geen beslissing kan worden genomen zolang de vereiste gegevens niet worden verstrekt.

Het gevolg is dat de behandeling van mijn gebit uitblijft en dat deze alleen maar slechter wordt zolang er niets wordt gedaan.

Wat zijn mijn opties?
vV

dossier en spullen ophalen bij acta en ander een ander??
Dat bepaald soort behandelingen bij een bepaalde oorzaak wordt aangevraagd is heel normaal lijkt mij.
Waarom willen ze de modellen niet opsturen?? is vrij ongebruikelijk dat een adviserend tandarts erom vraagt, maar ja.. Misschien kunnen ze foto`s van de modellen maken, en overleggen met de AT??

Wat is er verder allemaal aan actie genomen door de diverse partijen??
di, 03/04/2008 - 13:20 Permalink
Aurora

dossier en spullen ophalen bij acta en ander een ander??

Van mijn huistandarts hoorde ik dat ACTA het beste CBT met de meeste expertise om deze behandeling uit te voeren. Ik weet eigenlijk niet waar ik anders terecht kan. Suggesties?

Waarom willen ze de modellen niet opsturen??

Reactie ACTA: Dat doen we gewoon niet, punt

Wat is er verder allemaal aan actie genomen door de diverse partijen??


-VGZ heeft een brief gestuurd naar ACTA om de gegevens op te vragen. Later bleek dat ACTA de brief niet had ontvangen, wat ik heel vreemd vond. Op mijn verzoek heeft ACTA alsnog de fotos opgestuurd, maar dus niet studiemodellen.
-VGZ stuurde opnieuw een brief om wederom te verzoeken om de studiemodellen. Ook deze brief is niet aangekomen waar ik pas later achter kwam. Opnieuw heb ik ACTA verzocht om de gevraagde gegevens dus foto's en studiemodellen op te sturen. Later werd mij verzekerd dat dit inderdaad was gebeurd.
-Vandaag belde ik met mijn verzekeraar om te vernemen dat ACTA had gebeld met VGZ om doodleuk te melden dat de studiemodellen toch niet worden opgestuurd.
Voorzover ik weet is er verder geen actie ondernomen.
di, 03/04/2008 - 13:40 Permalink
vV

heeft u een rechtsbijstandsverzekering?? wat mij betreft horen studiemodellen bij een behandeldossier, waarvan zij op uw verzoek u een kopie moeten overhandigen. Weigeren zij dat handelen zij in strijd met de WGBO...Gaat wat ver, en er is over te discussieren of modellen daar deel van uit maken..
U kunt natuurlijk ook bij uw eigen tandarts neiuwe studiemodellen laten maken en die (goed verpakt) opsturen.

Overigens adviseer ik u ook schriftelijk CBT te vragen waarom zij dat weigeren.. Slaat nergens op, zij sluiten de weg voor u om vergoeding via de verzekering te krijgen af.... Of gaan zij het werk voor u toch gratis doen?? Hun handelswijze gaat u de rekening van betalen, omgekeerde wereld...
di, 03/04/2008 - 14:53 Permalink
Aurora

heeft u een rechtsbijstandsverzekering??

In de ideale situate is er een bepaalde vertrouwensband tussen behandelaar en patient. Ik wilde deze niet bruskeren door een juridisch proces in te gaan. Door opeenstapeling van feiten overweeg ik toch om van mijn rechtsbijstand gebruik te maken.

U kunt natuurlijk ook bij uw eigen tandarts neiuwe studiemodellen laten maken en die (goed verpakt) opsturen.

Voor het onderzoek van de studenten van de ACTA heb ik de studiemodellen meegenomen die mijn huistandarts indertijd heeft gemaakt. Ik schat dat deze 10 - 15 jaar geleden zijn gemaakt. Ik dacht dat deze in vertrouwde handen waren. Maar kennelijk zijn deze geconfisqueerd en krijg ik ze niet meer terug.

Weigeren zij dat handelen zij in strijd met de WGBO


Wat is de WGBO?


Of gaan zij het werk voor u toch gratis doen??


No way!! :D
di, 03/04/2008 - 15:18 Permalink
vV

o, maar aan 15 jaar oude studiemodellen alleen heeft de adviserend tandarts niets, wel in combinatie met nieuwe, want dan is het verloop/verandering te zien in die periode!

Misschien is dat ook wel de reden van weigering, dat zij weten dat met die modellen hun verhaal/plan niet ondersteunt wordt?? Moeten ze nogaltijd u informeren, en oproepen voor nieuwe....
di, 03/04/2008 - 16:03 Permalink
Aurora

o, maar aan 15 jaar oude studiemodellen alleen heeft de adviserend tandarts niets,

De ACTA heeft wel degelijk nieuwe studiemodellen gemaakt, dat is ongeveer anderhalf jaar geleden gebeurd.
De tandarts van het ACTA was juist geinteresseerd in die oude modellen om te gebruiken bij het praktikum van de studenten. Hij beloofde dat ik ze weer terug zou krijgen.
(Hij heeft zelfs een paar polaroidfoto's van mijn hoofd gemaakt)
di, 03/04/2008 - 16:13 Permalink