Aan Admiraal

Author:
ganesha
Posted:
wo, 07/07/2004 - 10:27
Ik heb even een eerder anwtwoord van u gekopieerd aangaande mijn vraag over de lelijk geplaatste kronen...

Geplaatst: Ma Mei 24, 2004 2:10 pm Onderwerp:

--------------------------------------------------------------------------------

vooral frontkronen vragen veel werk en aandacht qua vorm en kleurschakeringen en oppervlaktestructuur. Het is raadzaam zelf zoveel mogelijk gegevens en wensen kenbaar te maken en zaan de tandarts te vragen of de tandtechnicus die de tanden "bakt" ook mag kleurbepalen, je bekkie kan zien, het geheel koppie. Ze moeten in het geheel passen zodat je ze niet opmerkt. Kost even tijd, maar de moeitewaard.,en niet eerder definitief laten lijmen voordat het echt mooi is.

.....

Ik ben nu een jaar verder beste Admiraal, en voor de 4x keer zijn de voorkronen eruit gehaald, opnieuw gebakken etc.
Ik kom nu net weer van de tandart en heb echt even ene potjke zitten janken, het is nl..weer heel lelijk. Het gaat steeds om 1 tand. De tand die eerst mooi was is nu scheef , te kort en lelijk. Het gaat zo om en om met beide tanden.

Ik heb de tandarts niet betaald, alhoewel zijn geld klaar ligt. Maar uit ervaring wist ik , als ik betaal is hij niet meer behulpzaam en betaal als het produckt wat ik koop, goed is.

Ik zit nu weer met ene lelijke mond en ik moest van de tandarts de tandtechnicus maar bellen.
Dat deed ik maar deze werd laaiend en verteld me dat hij weinig met patienten te maken heeft en dat ik bij de tandarts moet zijn als ik n iet tevreden ben.

Mijn tandarts zegt, ik stuur vandaag nog een incassobureau op je af , ik vertrouw jouw niet!!
Zonder gedag te zeggen liep ik naar de auto waar ik even ene potje moest janken.
Het resultaat is nl triest.

Dus waar sta ik nu??, met een paar leijke voortanden?? :(

Beste Admiraal, heeft u aub een advies of tip voor mij

Hartelijk dank en groet
Ganseha
dj

Hoi Ganesha,

Wat vervelend zeg! Ik kan me er wel iets bij voorstellen: ik heb ook twee voortanden met een kroon.
Wat dhr Admiraal aangaf: het is de moeite waard als patient ook zelf naar de tandtechnicus te gaan. Zo is dat bij mij toen ook gebeurd. Ook de DT heeft regelmatig gewezen op het belang van een goede samenwerking tussen tandtechniek en de tandarts en ik zou daar aan toe willen voegen: plus de patient. De tips:

1 Laat det tandarts kort schriftelijk weten niet tevreden te zijn, waarom niet, en dat je op dit moment (nog) niet wilt betalen.
Het is voor mij niet mogelijk om in te schatten of je daar gelijk in hebt alhoewel ik moet zeggen dat de kans dat je daar uiteindelijk gelijk in krijgt niet zo groot is. Mijn mening is dat het soms wel redelijk is om even "pas op de plaats" te maken en eens naar de behandeling te kijken, ook wat de rekeningen betreft. Van groot belang is het dan tijdelijk en duidelijk te doen, liefst schriftelijk.
2 Geef de tandarts ook de gelegenheid nog een oplossing aan te dragen.
3 Schrijf in de tussentijd precies op wat er wanneer gebeurd is, chronologisch, ook bv wat jou "hulpvraag" was.
4 Zoek iemand die wat kan helpen, samen de brief schrijven/doornemen, evt samen op vervolggesprekken gaan.
5 Bewaar kopieen van alles, maak vanaf nu aantekingen van wanneer je met wie gebeld hebt en wat er zo gezegd is, ook van evt vervolggesprekken.

Tja als het conflict niet opgelost kan worden zit je uiteindelijk waarschijnlijk toch aan een andere tandarts vast. Zoek er dan een die de vraag: "Ziet uw technieker ook zelf patienten" positief beantwoord.

Tenslotte: dhr Admiraal is helaas onlangs gestopt met het modereren van dit forum..

Sterkte ermee Ganesha, ik hoop dat het goedkomt...., doeg,
do, 07/08/2004 - 23:29 Permalink
ganesha

Ik heb uw reactie een tijdje geleden al gelezen kort daarna overleed mijn harde schijf en kon ik niet meer online voor een poosje.

Inmiddels is er niets op gelost!! Heb nog steeds geen goede kronen. Elke week moet ik er wel 2x naar toe om te pasen , meten, corrigeren etc. Zo moe ben ik ervan. Baal er dus heftig van.
:x

Nu heb ik lat op de avond een nieuw drama, er brak een stuk van de achterkant van de kroon af en nu wiebelt hij, zit helemaal los en durf geen hap te nemen. Tis de boven voor tand nl. Nachtmerrie is dat ie er snachts uit gaat, er in stik of dat manlief me aantreft met een grijs stompje in mijn aarzelende smile :oops:

Wat kan ik nu doen.??
V-r-e-s-e-s-l-ij- k
zo, 07/18/2004 - 22:20 Permalink
Moon

In hoeverre heb jij nog vertrouwen in je tandarts???
Op het moment dat je er zo mee zit te klooien... kan ik me voorstellen dat het heel moeilijk is om nog vertrouwen te hebben in je tandarts...

Ik zou aangeven dat je wil dat er iets gebeurd... desnoods schriftelijk en als het niet werkt... ga dan op zoek naar een andere tandarts....
Eentje in welke je opnieuw je vertrouwen kan stellen en die het probleem met je kroon wel op kan lossen!!!

Sterkte!
ma, 07/19/2004 - 10:03 Permalink
ganesha

Dankjewel voor je reactie...

Vandaag ging in terug naar de tandarts , mijn noodkroon was afgebroken( voortand dus) en hij zou mijn nieuwe tanden ophalen bij het lab.
Hij gaf mij de schuld vna het lange verhaal(nov) ..ik ben te kritisch, en ik mijn examentijd heb ik niets van me laten horen ...dus mevr. ik kan u niet vertrouwen. Zeg..ga je mij nu de schuld geen zeg ik....Ik zit werkelijk vanaf nov 2003 elke week wel in zijn praktijd. Soms vaker. Ik heb er echt niet altijd tijd voor, zeker niet in mijn examenperiode..heb verder ene gezin enzo..het houdt wel een keer op na zoveel mnd geheen en weer.

Afijn, hij maakt de noodkroon en is nu helemala blauw...maar ik meot op vakantie vanavond en dat vertelde ik hem
Hij zegt, ik ga kijken op het lab of er iemand is anders moet je maar zo op vakantie gaan...!!

Huh...ik kan er nog geen broddje mee eten, de boel zit los gewoon.
Zijn houding, werkelijk dit kan toch niet.

Komt dit doordat ik een XXX [stukje weggehaald door dj ivm herkenbaarheid van de tandarts] tandarts heb?? Liggen er werkelijk zoveel verschillen tussen zijn normen en waarden en de mijne??
Hij zegt : ik heb mijn best gedaan...maar wat moet ik daarmee..hij heeft vanmiddag mooi niets laten horen en ik ga straks op vakantie. Leuk hoor met deze voortanden.

Moon, als ik naar een andere tandarst ga moet ik toch ook deze kronen ( die ik nog niet heb ) betalen en dan nog eens die van de nieuwe tandarts?? Dit kan ik echt niet trekken hoor :(

Ik heb al een tijdje ene nieuwe tandarts maar deze advisserde een aantal mnd geleden mijn kroon af te laten maken aan het oude adres.
Goed , wij zijn allen naief en vol vertrouwen waarschijnlijk, maar dit gaat echt niet meer goedkomen.

Hij heeft me ook nu weer mooi laten zitten??
Moet ik dit werkelijk allemaal zomaar slikken?
Ben verdrieitg en boos, ben er niet ana gewend hoor om zo behandeld te worden...

graag jouw mening,. ..als ik je vanavond niet meer lees..een hele fijne vakantie :O))

( ik ben terug op 7 augustus)
Liefs Ganesha
ma, 07/19/2004 - 18:42 Permalink