40 weken zwanger en dienstdoende tandarts weigert behandelin

Author:
babetje
Posted:
za, 03/08/2008 - 06:23
hallo,
gisteren was ik precies 40 weken zwanger en tot mijn grote schrik brak tijdens het eten van een boterhammetje mijn voortand af op een stukje mais wat in het brood zat. de tand is een soort facing en brak dus in zijn geheel af zodat er enkel nog een klein stompje eigen tand zit waar ook nog eens stukjes (schroefdraad uitsteken). geen gezicht dus.
enfin ik heb direct mijn eigen tandarts gebeld, maar helaas was deze niet meer aanwezig en kreeg ik de assistente aan de lijn. ik moest de dienstdoende tandarts bellen via het 0900 nummer wat ik kreeg. de dame die ik toen sprak vertelde mij dat de diensdoende tandarts binnen een half uur contact met mij zou opnemen en ik heel duidelijk moest aangeven dat ik hoogzwanger was en zo gebeurde het. alleen kreeg ik te horen omdat ik geen pijnklachten had ik pas de dag erna terecht kon. ik kon mijn tranen amper bedwingen omdat het al een paar dagen flink aan het rommelen is en ik juist die dag het idee had dat de bevalling zich binnenkort zou gaan aandienen en ik mijzelf al zag liggen... 8 dagen lang zonder voortand in het kraambed. ik probeerde dit de tandartsassistente uit te leggen en zij zou het nogmaals voorleggen aan de tandarts, maar deze hield voet bij stuk.
even later kwam mijn man thuis en heeft het toen nogmaals geprobeert en kreeg uiteindelijk de tandarts te spreken. mijn man vond dat het hier wel om een spoedgeval ging gezien de situatie, maar de tandarts vond dat hij de gene was die dat kon beoordelen en dus daarom ook een behandeling wel of niet kan weigeren, wat hij dus ook deed. uiteindelijk kon ik toch nog om 4 uur die dag terecht, maar enkel om het stukje (schroef)draad eraf te halen, hij zou sowieso de facing er NIET aanplakken omdat het volgens hem te risicovol was tijdens de bevalling.... mijn man vroeg toen of hij dit dus ook niet de dag er na zou doen, wat hij toen bevestigde. vervolgens begon de tandarts een heel verhaal over pijn, ruggenprikken, etc en dat daardoor tijdens de bevalling de tand er af zou breken en in mijn keel zou schieten.... waarop mijn man weer antwoorde dat dit ons 4e kindje word en wij inmiddels wel weten hoe het tijdens een bevalling gaat, maar de tandarts bleef bij zijn standpunt.
ik ben om 4 uur niet gegaan omdat het me onverstandig leek dat hij aan mijn tand zou zitten en dat vervolgens een paar dagen later mijn tand gerepareerd zou worden door een andere tandarts.
en daar zit ik nu, meer dan 40 weken zwanger en amper geslapen deze nacht door een tandarts die mij weigert te behandelen omdat hij mijn situatie kan beoordelen zonder mij gezien te hebben en mij ook nog eens kan vertellen hoe het tijdens een bevalling gaat.(terwijl ik al 3 bevalling heb gehad zonder ooit een tand,kies of facing te hebben gebroken)
wat kan ik doen zodat mijn tand zo spoedig mogelijk gerepareerd word?
alvast bedankt voor het antwoord.
mvg, babette