4 maanden bezig met kroon

Author:
tul120
Posted:
za, 02/14/2004 - 12:13
Ik ben nu sinds november bezig met het zetten van een kroon op de achterste kies voor mijn verstandskies die aan het doorkomen is.

Na het zetten van een noodkroon, die meerdere keren los ging werd er een aantal weken later een eerste kroonafdruk gemaakt.

Bij het maken van de eerste kroonafdruk ging mijn tandvlees bloeden. Toen de kroon klaar was bleek deze niet te passen. Vervolgens ging de tandarts boren in de kies om te kroon wel te laten passen en sleep hij zowel deze als de tand erboven bij. Vervolgens paste de kroon nog steeds niet.

Bij de volgende afspraak is er een nieuwe kroonafdruk gemaakt. Ook hierbij ging mijn tandvlees bloeden. Toen ik terugkwam om de kroon te laten zetten bleek dat de technicus zelf niet eens een kroon had gemaakt omdat hij de afdruk te slecht vond.

Omdat ik inmiddels weer last had van mijn kies werd er nog een röntgenfoto gemaakt. Hierbij bleek dat er nog een zenuw aanwezig was die volgens de tandarts weggehaald moest worden. Ik vind het nogal vreemd dat dit pas zo laat in de behandeling geconstateerd werd.

Twee weken later was ik bij de specialist. Hier werd een klem op mijn kroon gezet. Deze klem vloog echter 2 keer los met tandvlees. Wat verschrikkelijk veel pijn deed. De specialist zei dat hij niets kon doen omdat de kies te ver was afgeslepen.

Inmiddels ben ik weer een week verder en krijg ik sinds enkele dagen steeds meer last van mijn kies. Daarnaast proef ik een vreemde rotte smaak in mijn mond.

Wat moet ik doen ?

Met mijn kies ?, nog laten behandelen of trekken ?

Wat moet ik doen met mijn tandarts ?
Persoonlijk heb ik weinig vertrouwen meer in mijn tandarts.

Is het handelen van mijn tandarts medisch gezien normaal/ acceptabel ?

Moet ik de rekening gaan betalen voor zo'n behandeling. Die me naar mijn gevoel meer schade toe heeft gebracht dan goed heeft gedaan ?

Kan ik de tandarts eventueel aansprakelijk stellen voor geleden schade ? en hoe ?[ Dit Bericht is bewerkt door: tul120 op 2004-02-14 12:15 ]

[ Dit Bericht is bewerkt door: tul120 op 2004-02-14 12:15 ]