Binnenkort naar de tandarts? Gebruik de groene button "Vraag een afspraak aan" op de pagina van de tandartspraktijk op deze site waarmee u een afspraak wilt maken. Snel, makkelijk en zonder wachttijd, de tandarts belt u zo snel mogelijk.
3 slechte kiezen gemist op foto's | Tandarts.nl
4 berichten / 0 nieuw
3 slechte kiezen gemist op foto's
syl72
Offline
Laatst gezien: 5 jaar 1 maand geleden
Geregistreerd: 04/08/2007 - 21:36
door syl72 wo, 10/13/2010 - 14:13
#1

Hallo,
Ik heb al ruim een jaar pijn in mijn bovenste, achterste kies. Zit ook een vulling in. De verstandskies erachter lag nog in mijn kaak, maar probeerde door te komen. En mijn tandvlees was daar ook regelmatig dik, rood en ontstoken. Het laatste jaar heeft mijn tandarts van de achterste plek 2 foto's gemaakt, waarvan de laatste 1 maand terug (van mijn hele gebit). De pijn zou allemaal van die verstandskies komen volgens mijn tandarts. En op mijn verzoek is gisteren de verstandskies eruit gesneden, omdat ik er erg veel pijn aan had; het lukte deze ook gewoon niet om door te komen. De kaakchirurg zag in 1 seconde op zijn foto dat het helemaal mis is met de laatste kies en dat mijn klachten daarvan waren en niet van de verstandskies. De verstandskies heeft hij er wel uitgesneden. De laatste kies is zo slecht dat deze zelfs al een beetje los staat. Van de kaakchirurg moet deze er echt uit. En hij zag ook al dat de kies daarvoor ook slecht was en twijfelde of deze nog gered kon worden. Ook zag hij dat aan de andere kant een zenuwbehandeling niet goed was gedaan en dat dit ook weer overnieuw moest. Nu is mijn vraag: hoe kan het dat mijn tandarts op de foto's van 1 maand terug niks gezien heeft? Dat kan toch niet! Ik heb 'ineens' 3 slechte kiezen (met ontstekingen), waarvan ik er 1 zeker kwijt raak... Mijn tandarts belt me (op mijn verzoek) nog terug voor een gesprek, maar het vertrouwen is weg en ik ga naar een andere tandarts. Heeft hij apparatuur uit de middeleeuwen? Waar maakt hij dan foto's van? Hoe kan hij dit gemist hebben (ondanks mijn klachten en foto's)? Pff ik ben er nog onder de indruk van.

Re: 3 slechte kiezen gemist op foto's
vV
Offline
Laatst gezien: 9 uur 17 min geleden
Geregistreerd: 04/26/2004 - 02:00
door vV wo, 10/13/2010 - 16:51

vervelend verhaal.. echter zonder de betreffende foto`s gezien en beoordeeld te hebben kan ik daar zo niets over zeggen.

Re: 3 slechte kiezen gemist op foto's
syl72
Offline
Laatst gezien: 5 jaar 1 maand geleden
Geregistreerd: 04/08/2007 - 21:36
door syl72 do, 10/14/2010 - 10:05

Bedankt voor je snelle reactie. Foto's heb ik (nog) niet. Als het goed is, worden ze wel naar me toegestuurd omdat ik de gegevens aan mijn nieuwe tandarts moet geven. Zodra het gesprek met mijn tandarts is geweest, laat ik het nog wel weten wat zijn antwoord was.

Re: 3 slechte kiezen gemist op foto's
syl72
Offline
Laatst gezien: 5 jaar 1 maand geleden
Geregistreerd: 04/08/2007 - 21:36
door syl72 za, 10/23/2010 - 12:49

De foto's heb ik ontvangen, maar daar hebben we niks aan. Het zijn slechte kopieen van digitale foto's. Ik ben inmiddels bij mijn nieuwe tandarts geweest en het is helaas nog beroerder... In juni heeft mijn oude tandarts dus controlefoto's van mijn hele gebit gemaakt en niks gevonden. Vorige week nog een keer bij mijn nieuwe tandarts; en er is heel wat gevonden. Er zit een gaatje tussen 2 kiezen in. De al gedane zenuwbehandeling moet overnieuw want die is nog niet eens tot de helft gedaan. En ook 3 andere kiezen moeten een zenuwbehandeling; dit komt omdat de vullingen daar niet ver genoeg gevuld waren en daaronder ontstond dus een nieuw groot gat. Dit zag mijn nieuwe tandarts in 1 keer en mijn oude tandarts zag dus helemaal niks op zijn foto's. Heeft het nog zin om hierover met mijn oude tandarts te bellen? Niet om ruzie te zoeken hoor, maar ik kan het gewoon niet geloven dat hij dit allemaal niet gezien heeft... :o Ik moet nu 4 zenuwbehandelingen ondergaan (1 zit er al half op, maar de ontsteking was zo groot dat ik zelfs aan de antibiotica zit). Een geluk bij een ongeluk; mijn nieuwe tandarts is toevallig gespecialiseerd in wortelkanaalbehandelingen Lol