Rekening

Author:
femke30
Posted:
ma, 06/03/2013 - 19:46
Graag ontvang ik een beoordeling van een factuur. Indien u dit prive wilt doen, kan dat natuurlijk ook.

Ik heb een implantaat laten zetten voor 1 voortand. Hierop is een kroon geplaatst. De kroon is verkeerd geplaatst, waardoor deze na een aantal maanden weer is verwijderd. De kosten voor de kroon heb ik meteen voldaan. Dit was:

450 euro (code E321Z kroon),
625,70 euro (code E321Z techniek/materiaalkosten) en
een bedrag voor foto.
Totaal kosten 1090,95 voor een verkeerd geplaatste kroon. Nooit excuses voor aangeboden, maar dat terzijde.

Vervolgens overleg gehad met de tandarts en we zijn tot de conclusie gekomen dat het resultaat mooier zou worden indien er naast de kroon een facing werd geplaatst. Dit is dan ook uitgevoerd. Vanzelfsprekend zouden de kosten mbt de kroon niet meer voor mijn rekening komen, maar voor de tandarts zijn.

De rekening die ik heb gekregen van de tandarts na het plaatsen van de kroon en facing is als volgt:
13,50 (A10)
15,12 (X10)
53,99 (G20)
237,56 (code r24)
588,30 (code r24)

Met de eerste vier bedragen ben ik het eens. Echter met de 588,30 ben ik het oneens. Dit bedrag moet lager zijn.

Dit is de rekening die de tandarts heeft gekregen van de tandtechnieker (de kroon heeft de tandtechnieker uit coulance voor de tandarts in mindering gebracht). Dit staat op de rekening van tandtechniek aan de tandarts.

werken met patient
precisie duplicaat model
superhard gipsmodel
model monteren in articulator
stomp
soft tissue model

Keramische pers partiele kroon front
keramische persroon op implantaat front

Totaal: 588,30

Mijn vraag is of bovenstaande (vet) ook bij de tandarts in rekening werd gebracht indien ik geen facing had laten plaatsen. Heeft bovenstaande dus betrekking op alleen de facing of ook op de kroon? Ik heb namelijk met de tandarts afgesproken dat ik de kosten aan de kroon niet nog een keer zou moeten betalen. Dan zouden de vetgedrukte kosten voor zijn rekening komen of zouden we deze moeten delen (gedeelte voor kroon en gedeelte voor facing)

De kosten van tandtechniek (vet) had mijn tandarts volgens mij ook gehad indien ik de facing niet had laten plaatsen.

Ik hoop op uw beoordeling
Grappa

Ik zou maar naar de tandarts terug gaan. De techniekkostennbetreffen zowel de facing als de kroon. Als,u met de tandarts heeft afgesproken dat hij de kostenmvan de kroon die vervangen zou worden betaalt is er iets niet goed gegaan tenzij hij alleen zijn honorarium heeft gedoeld. Iets anders wil ik zeggen over de code G20. Hoe heeft de tandarts relatie bepaald? Heeft u dichtgebeten iin een zacht materiaal of is er iets tussen de tanden en kiezen gesproten? Een beetregistratie hoort bij de verrichting diemis gedaan. Een G20 is een pijlpuntregistratie, vraag uw tandarts eens hoe hij die doet als u al uw tanden en kiezen nog heeft......
ma, 06/03/2013 - 23:51 Permalink
femke30

Hartelijk dank voor uw reactie.

Betreft g20: ik vroeg mij ook al af wat dit was. Ik heb gebeten in zacht materiaal om een model te kunnen maken. Op dat moment zat er geen voorziening op de plaats van mijn voortand. Kan de g20 dan uitgevoerd worden? Is de G20 bijten in zacht materiaal en gebruikelijk bij kroon op implantaat en facing?

Betreft overige: ik had al het vermoeden dat de techniekkosten ook voor de kroon zijn. Dat ze ook voor de facing zijn, komt de tandarts goed uit. Hij laat mij alle techniekkosten nog een x betalen en de kroon heeft hij uit coulance niet nog een keer aan de tandtechnieker hoeven te betalen.

Al met al betaal ik nu 2000 euro voor het maken en plaatsen van een kroon en een facing.
di, 06/04/2013 - 21:20 Permalink
vV

een G20 is een manier van registratie die je eigenlijk alleen bij een kunstgebit toepast. Een gewone registratie met bv een wasplaatje of met siliconenmateriaal (laatste is het beste, wasplaat zijn meerdere redenen voor dat juist niet te doen) zit gewoon in bij het kroon/facingtarief.
Overigens mis ik in het verhaal weer de vooraf verstrekte begroting m.b.t. de facing??
wo, 06/05/2013 - 08:20 Permalink
Grappa

ik zou je willen vragen een melding bij je zorgverzekeraar te doen. Er is weer eea mis en de decklaratie van G20 is niets meer en minder dan fraude. Je kunt je ook tot de NZa wenden via hun website. Je mag mij ook een privebericht sturen, misschien ben je klant bij mijn werkgever en dan pak ik het voor je op.
wo, 06/05/2013 - 14:03 Permalink