Abces naast kies

Author:
dh500
Posted:
do, 04/21/2022 - 19:20
Beste,

Ik weet niet of ik dit op de juiste plek heb geplaatst, zo niet mijn excuses.

Ik heb al ongeveer een jaar lang een abces naast mijn kies zitten. De tandarts zegt dat het niet erg is, en heeft mij eens een keer waterstofperoxide voorgeschreven om mijn mond te spoelen. Het abces blijft gewoon zitten, de tandarts zegt dat het geen probleem is. Maar ik vind het toch niet zo fijn.

De tandarts heeft wel gezegd dat mijn verstandskiezen eruit moeten. En dat het dan misschien weg gaat. Maar ik heb geen last van mijn verstandskiezen. Er zit bij een kies een stukje vlees over mijn verstandskies en dat is soms vervelend als er eten tussenkomt maar dat is het dan ook.

Om dus nu alle 4 de kiezen te laten trekken vind ik nog een beetje onnodig. Ik heb liever een behandeling van het abces.

Moet een abces niet altijd behandeld worden?

Alvast bedankt!
Tandarts_Richa…

Oorzaak v h abces is vaak dat u niet goed kunt schoonmaken en dat er daardoor een ontsteking ontstaat. Als de verstandskiezen goed gevormd zijn, goed schoon te houden zijn, normale stand hebben voor doorbraak en goed in de tandenrij kunnen groeien, dan rustig laten zitten. Zo een v d drie hier beschreven voorwaarden niet dan laten verwijderen.
vr, 04/22/2022 - 06:50 Permalink