zwarte voortand

Author:
fiftycent
Posted:
ma, 03/22/2004 - 22:16
Mijn dochtertje van net 3 jaar heeft een zwarte voortand. Het lijkt wel of deze steeds zwarter wordt. Zij is er niet opgevallen. Ze duimt wel heel erg veel en hard. Betreffende tand staat daarom ook ver naar voren. Haar tand die er beneden staat, staat weer naar binnen. Dan weet je een beetje hoe en hoe hard ze duimt. We zijn het duimen nu aan het afleren, maar het is een gewoonte bij haar geworden. Dus dat wordt een hele klus. Maar kan deze zwarte tand, nog wel een melktand, een gevolg hebben voor de tand die hierna komt ?? Of hoef ik me geen zorgen te maken, omdat het maar een melktand is ? Ze loopt natuurlijk nog niet bij een tandarts, daarom mijn vraag aan jullie.

Mvg,

Roxette
de digitale tandarts

Een donker wordende melktand is geen goed teken.

Mogelijk dat uw dochter toch gevallen is zonder dat u het gemerkt heeft of mogelijk ontstaat er tandbederf (zuigfles?)

Een infectie aan de wortel van een melktand kan in theorie de kiem van de opvolger beschadigen. Maak een afspraak met uw kind bij de tandarts of neem haar volgende keer mee met de controle zodat er door een tandarts naar gekeken kan worden.

Succes!
ma, 03/22/2004 - 22:25 Permalink
fiftycent

Ik zal morgen meteen naar mijn eigen tandarts bellen voor een afspraak. Nee, het kan niet door zuigfles zijn, want zij was al heel vroeg aan een beker cq drinkglas. Ik dacht eigenlijk dat het door het duimen zou komen, maar inderdaad misschien is ze er toch op gevallen zonder dat ik het gezien heb.

In ieder geval, hartelijk dank voor de snelle reactie. Na het bezoek aan mijn tandarts zal ik de uitkomst mailen.

Roxette
ma, 03/22/2004 - 22:30 Permalink