Zwarte tanden na val, eruit laten trekken?

Author:
mtwpeelen
Posted:
wo, 05/11/2011 - 12:57
Goedemiddag,

Afgelopen maandag is er een kindje tegen de mond van mijn zoontje gevallen met als gevolg losse en afgebroken tanden die gedeeltelijk naar binnnen zijn geslagen en dik tandvlees als gevolg. Wij zijn direct naar de tandarts gereden die kon er op dat moment niet veel aan doen. Nu is het zo dat hoogst waarschijnlijk de tanden zijn afgestorven door de klap, ze beginnen ook al zwart te kleuren. Nu gaf de tandarts aan dat ze er op zeker 1 gaan trekken mede om het feit dat het tandvlees zo`n opdonder heeft gehad en er een grote kans op ontstekingen is. Mijn vraag is dan ook is het echt noodzakelijk om een zwarte tand te trekken, mijn zoontje is namelijk net 2 dus dan loopt hij nog een aardig tijdje zonder voortanden.

Groet,
Marilyn
xxJxx

Hoi,

Ik ben ook benieuwd naar een antwoord op jouw vraag...
Mijn dochter van 1 1/2 is vandaag gevallen.
Beide tanden zijn terug het tandvlees ingeschoten, 1tje zakt iets terug maar mist een hoekje, de ander zit er nog steeds en wat ik kan zien is alsof het lijkt dat deze half afgebroken is...

Wat wordt er aangeraden om te doen met ''dode'' tanden?
Onze tandarts zegt eerst even afwachten...

gr.
Jolanda
di, 06/07/2011 - 22:45 Permalink
mecánico para …

op 1,5 jaar een tand naar binnen vallen = afwachten geblazen. Meer kan en wil je niet doen. alles wat je probeert levert potentieel net zoveel schade op als niets doen. Er volgt vaak een normale uitgroei. de hoekjes eraf time will tell wat er met de tand gebeurt, hoogst waarschijnlijk niet veel.
De opvolgers kunnen wel een schade oplopen maar daar is op het moment van vallen al niets meer aan te veranderen. Dus afwachten is echt het enige wat u kan doen. Foto's leveren geen informatie op.
toekomstig kleurverschil, grijs blauw of geel........alles kan
di, 06/07/2011 - 22:49 Permalink