Zwarte aanslag zoontje 1 jaar

Author:
Ongeruste mama
Posted:
di, 06/24/2008 - 21:46
Hallo allemaal,

Sinds een week heeft mijn zoontje zwarte aanslag op zijn tandjes. Het ziet er niet uit, het lijkt wel alsof al zijn tandjes rot zijn.
Op internet lees ik dat het een ijzer aanslag of chroombacterie kan zijn.
De kinderen van mijn broer hebben hetzelfde. Hun tandarts heeft hen verteld dat het ook zoiets is. Maar hij weet niet hoe het komt en wat je er aan kunt doen behalve polijsten.
Hier zit mijn probleem, bij een kind van 1 is dit niet te doen. En bij mijn nichtje is het net zo hard weer teruggekomen.
Onze tandarts zegt ook dat het een aanslag is maar heeft het verder nog nooit eerder gezien.

Wie weet precies wat het is en wat we eraan kunnen doen. Is het besmettelijk of mischien genetisch?
Ik vind het vreselijk dat hij straks hiermee gepest gaat worden of niet meer durft te lachen.
Wie helpt?

Alvast bedankt.
Groeten,
Marjolein
Lieneke

Mag ik vragen of uw zoontje misschien een andere achtergrond heeft, dan de nederlandse? Hierbij zie ik het namelijk vaker en men weet niet hoe dit nou precies komt. Er lijkt inderdaad een genetische factor te hebben. Het is in ieder geval niet besmettelijk, dus daar hoef je je niet ongerust over te maken. Het is atypische aanslag en inderdaad te verwijderen bij de tandarts. Het komt dan inderdaad na een tijdje weer terug. Ook bij een kind van 1 is dat te doen, zover het kind dit toelaat. Behalve dat het er niet zo mooi uit ziet, is het niet echt schadelijk. Er kan hoogstens wat meer plak op deze plekken achterblijven omdat het wat ruwer is als de rest van de tand.
Voordat een kind besef krijgt van uiterlijke verschijning, gaan er heel wat jaren overheen. En u moet maar zo denken: Als een kind een ander kind wil pesten, dan kan het altijd een zwakte vinden bij andere dat kind.
Goed blijven poetsen is het enige wat u er aan kunt doen. Zo voorkomt u dat het snel meer wordt.
wo, 06/25/2008 - 12:19 Permalink