zware behandeling 4-jarige

Author:
apzwaan
Posted:
wo, 05/14/2008 - 13:34
Mijn zoon van 4 jaar heeft een heel slecht gebit. Veel gaatjes en dus rottende tanden en kiezen door zuigflescariës. De tandarts heeft voorgesteld het hele gebit te renoveren. 3 kanaalbehandelingen, gaatjes vullen en dergelijke. Dit moet binnen een paar weken gebeuren om het niet nog erger te laten worden. Dit gaat veel pijn geven en de tandarts geeft alleen een verdoving. Het zijn meerdere behandelingen dus mijn zoon zal zich na één keer wel gaan verzetten. Als andere mogelijkheid noemde de tandarts om niets te doen. Na een paar dagen kiespijn zal de zenuw doodgaan en hebt je er geen last meer van. Wanneer de kies dan dood is en komt pus uit dan wordt hij eruitgetrokken.
Veel pijnlijke behandelingen of vaak kiespijn van je 4-jarige zoon is wat mij betreft een lastige keus. Zijn er nog meer mogelijkheden? Onder narcose alles in één regelen? Van lachgas heb ik ook gehoord? Is het verstandig om ook een andere (kinder)tandarts te raadplegen?
vV

gezien het hele verhaal zijn er idd problemen te voorzien/verwachten, maar ook weer niet gegarandeerd. Het alternatief niets doen en wachten tot de zenuwen doodgaan (met grote kans op heel veel kiespijn en drama door bv noodgedwongen trekken in spoeddiensten tijdens weekend, ontstekingen etc etc) zou mijn weg zijn verwijzing naar een CBT voor saneren onder narcose, dus behandeling van de gaatjes, en trekken van de tanden en kiezen die niet meer te reden zijn. vervolgens, als er al sprake zou zijn van een lastig behandelbaar kind , een tijdje in handen geven van een tandarts gespecialiseerd in behandelen van kinderen. Moet d eiegen tandarts de weg voor weten. Anderszijds, dat hij er aan wil beginnen zegt mij dat hij het ook ziet zitten, en hem in samenspel met uw kind in ieder geval de kans wil geven eea te proberen. Wat de moeite waard is, doorsturen kan altijd nog.
do, 05/15/2008 - 17:02 Permalink