Zuigflescaries/operatie

Author:
heyster
Posted:
zo, 03/18/2007 - 12:48
Wij overwegen ook om mijn zoon van net 3 jaar oud te laten opereren. De voortanden boven zijn bijna helemaal weg.
Volgens de tandarts gaat ze kijken wat er nog te redden valt en indien nodig moeten er tanden worden getrokken. Wat mij niet helemaal duidelijk is wat er precies met de tanden gebeurt, en hoe het resultaat er uit komt te zien. Kan iemand me dat uitleggen?
heyster

Niet veel reacties.
Dan nog maar een keer. Dat de tandarts probeerd te redden wat er nog te redden valt heb ik begrepen.

Maar hoe gaat de tandarts te werk in de 45 min die ze denk nodig te hebben?
Kan het kind na de operatie (de voortanden weer gebruiken?
Gaan ze nieuwe tanden aan de resten plakken?
ma, 03/19/2007 - 13:16 Permalink
mecánico para …

Ik denk dat als ze de tanden kunnen repararen zonder de zenuw te raken dat zal gebeuren. In hetgeval dat de zenuw porblemen zou geven dan gaan de tanden eruit en zal de tijd tot de nieuwe doorbreken "tandenloos" worden doorgebracht.
Hoe het eruit ziet hangt dus af van wat de problemen zijn, en dat kan je niet zien vanaf de zijlijn.
Oevrigens is het zinvol te bedenken wat de oorzaak van deze ellende is en wat u er aan kunt doen om herhaling te voorkomen in de rest van het gebit.
ma, 03/19/2007 - 13:33 Permalink
Spiegeltje


Oevrigens is het zinvol te bedenken wat de oorzaak van deze ellende is en wat u er aan kunt doen om herhaling te voorkomen in de rest van het gebit.


Inderdaad, maar er wordt in het topic al gesproken over zuigflescaries. Het zou trouwens ook nog tanderosie kunnen zijn. Kun je daar iets meer over zeggen Heyster.

Oplossing is op zich simpel (geen zure (fris)dranken meer, geen zuigfles of -beker). Maar draai dat als ouder maar eens terug als een kind dat zoete al jarenlang gewend is. En iedereen in de omgeving dergelijk drankjes nuttigen als volledig normaal beschouwd.

Vroeger dronk ik (licht zure) yoghurt met suiker uit een zuigbeker en daar heb ik geen caries/tanderosie van gekregen voor zover ik weet. Je moest wel erg hard zuigen om die dikke yoghurt eruit te krijgen :D
ma, 03/19/2007 - 14:19 Permalink
heyster

Mijn zoon drink het laatste jaar alleen maar water (op een paar uitzonderingen na).
Wat ik weet is dat de tandarts probeert te redden, wat er nog te redden valt. Ik ben alleen benieuwd hoe het resultaat er uit komt te zien. Op de paar milimeter (3mm) kun je niet veel lijmen lijkt mij. Ik ga de tandarts maar eens bellen.
ma, 03/19/2007 - 16:15 Permalink
heyster

Mijn zoon drink het laatste jaar alleen maar water (op een paar uitzonderingen na).
Wat ik weet is dat de tandarts probeert te redden, wat er nog te redden valt. Ik ben alleen benieuwd hoe het resultaat er uit komt te zien. Op de paar milimeter (3mm) kun je niet veel lijmen lijkt mij. Ik ga de tandarts maar eens bellen.


Hebben er misschien mensen ervaring met zo'n reddigsoperatie?
Wat schiet je er als kind mee op? Worden er bijv. tanden aan de resten die nog over zijn geplakt?
ma, 04/09/2007 - 13:57 Permalink
heyster

Dat het Pasen was en dat wat die mecanico op 19 maart schreef wel ongeveer de lading dekt


De tandarts zei ook dat ze 'het ging repareren' Maar dat lijkt me sterk. Er zit nog maar 2mm profiel op de tanden.
Meent ze met repareren er niewe tanden op plakken? Zijn er geen specialisten die dit forum lezen? Waar gaat mijn geld naar toe?
ma, 04/09/2007 - 19:18 Permalink
mecánico para …

na een jaartje of 15 in de kindertandheelkunde te hebben opgetreden kan ik u met hand op de hand zeggen dat ik op 19 maart precies heb verteld hoe het zal gaan. Als u meer wilt weten dan moet u even met de tandarts zelf gaan overleggen.
Oplossen van problemen moet voorspelbaar zijn, dus reparatie als het kan, eruit halen als er klachten te verwachten zijn. Daar gaat uw geld naar toe.
Nu platgezegd de poen mogelijk belangrijker blijkt dan de gezondheid van het gebit van uw kind zeg ik op mijn beurt........dit consult was gratis, en verder houdt het op.
ma, 04/09/2007 - 20:19 Permalink
Irfan

Waarom staat er geen tandarts of beter nog tandarts-pedodontoloog (dat je geen registratie meer hebt, betekent nog niet dat je het niet bent) bij je naam?

Geven je antwoorden toch iets meer gewicht...

Groet Irfan
vr, 04/13/2007 - 06:54 Permalink
mecánico para …

@Lieneke ja, maar toch..........toen mijn volle naam er nog stond, ooit, toen stond er tandarts bij. Dan wordt er soms zonder dat ik dat wilde via PM van alles gevraagd, datwil ik niet meer. Ik heb letterlijk geen zin meer in mensen die mij privé gaan lopen lastigvallen. (zoeken op privenaam en tandarts praktijklevert snel resultaat).
vr, 04/13/2007 - 09:49 Permalink
Lieneke

Ja daarom juist...bericht was meer voor Irfan bedoeld. Misschien kan je beter jouw eigen reactie dan gedeeltelijk verwijderen als je geen pm's wilt waarin je als tandarts wordt aangesproken. Dan zal ik deze reactie ook weer weghalen.
vr, 04/13/2007 - 18:03 Permalink
mecánico para …

Ben je mal. maar ik heb net effe op naam gegoogeld en wat bleek.....was knalhard een bedrijf met wat links naar mij?? Dus even mailen en weg was die site, maar toch.
Nee, lekker zo laten verder en af en toe de naar de boel gaan zitten spienzen (da's gluren voor de niet nijmegenaren) , want voor je het weet sta er een vermelding op een plek die mij niet aanstaat.
vr, 04/13/2007 - 18:46 Permalink
annetandarts

Nog even specifieker ingegaan op wat er precies gebeurt tijdens te behandeling. Als er nog iets te redden valt van de (voor)tanden dan zal er geen nieuwe tand aan vastgeplakt worden. Er zal hooguit een klein vullingje (wit) aan de tand worden geplakt dat op die manier de voortand weer wat hersteld. Is de zenuw echter al aangetast dan zal de tand getrokken worden. Er komt dan niets in de plaats tot het tijd is voor de wisseling (rond zes jaar).

Zo;n vulling op een voortand heeft niet veel houvast inderdaad. Dus het kan zijn dat deze vulling op den duur weer afbreekt. Door een val of een hard stukje eten. Maar da's weer een volgend verhaal...
za, 04/14/2007 - 17:42 Permalink