Zuigflescaries

Author:
Mommyofaboy
Posted:
zo, 07/08/2018 - 00:36
Mijn zoontje van 3 jaar heeft al ruim een jaar zuigflescaries. We konden het goed in toom houden door te poetsen, maar hij is helaas 2 weken terug geopereerd aan zijn amandelen. Hierdoor is hij zo enorm bang geworden om te poetsen, en hebben wij dus al 2 weken strijd hiermee (ik moet hem nu in wurghouding nemen).
Helaas is het gevolg dus, dat zijn 2 bovenste voortandjes stuk zijn gegaan.. Hij heeft nu een spleetje hiertussen, ipv dat ze netjes naast elkaar stonden met die lelijke plek er tussen.
We hebben het poetsen nu opgehoogd naar 3 x per dag (strijd haha), ipv de normale 2 x per dag. Verder krijgt hij alleen nog water, en bij oma wat limo soms. Maandag bel ik de tandarts sowieso ook nog eens, maar ik vroeg me af of ze hier iets mee kunnen/gaan doen. En heeft dit een effect op zijn volwassen gebit?
Groetjes.
Lieneke

Goed bezig! Dat er wat afbrokkelt zou kunnen betekenen dat er wat aan gedaan moet worden, maar dat kan ik vanaf hier niet goed zeggen. Laat het maar weer eens zien bij de tandarts of mondhygiënist. Probeer ondertussen het poetsen leuk te maken, met bijvoorbeeld een app van een tandpastamerk of zelf een rustgevend liedje zingen. Die periode van strijd zal een keer ophouden, hou vol.
Gaatjes in het melkgebit zijn inderdaad vaak een voorspeller van de staat van het blijvende gebit. Maar zo te lezen probeer je deze cirkel al te verbreken.
di, 07/10/2018 - 09:48 Permalink