Zoontje van bijna 4 staat geen tandarts toe!

Author:
william temmink
Posted:
zo, 09/19/2004 - 11:36
Dag

Onze zoon van bijna 4 heeft onlangs een stuk van een kies verloren door een ergens op te bijten. Toendertijd is de kies geboord en gevuld.
Geen probleem so far!
Nu heeft hij de vulling eruit zodat we opnieuw bij de tandarts terecht gekomen zijn o hem te vullen. Eén dag later blijkt dat er een ontsteking onder zit na een bezoekje bij de weekend tandarts. Hij vertelt dat de kies getrokken moet worden nadat het kiesje in slaap is geprikt hetgeen leid tot een drama. Hij staat het niet toe!!!!
Wat moeten we doen, weet iemand een kindvreindelijke tandarts in de buurt van enschede?
de digitale tandarts

Weet je zeker dat hij dit niet toe laat? Misschien is de tandarts wel instaat om deze behandeling uit te voeren!

Probeer geen angst over te brengen naar uw kind, maar uw kind duidelijk te maken dat de kies niet goed meer is en daarom echt weggehaald of geplukt moet worden.

In de buurt van Enschede zou ik helaas geen kindertandarts (tandarts-pedontoloog) weten.

Met vriendelijke groet.
zo, 09/19/2004 - 23:09 Permalink
kindertandarts

Wanneer er geen kindertandarts in uw buurt aanwezig is, zou ik adviseren eerst eens aan vrienden en kennissen te vragen waar zij met de kinderen naar toe gaan. Ongetwijfeld zijn er ouders die bij andere collegae goede ervaringen hebben. Wellicht kunt u daar dan ook terecht. Ook kunt u contact opnemen met u zorgverzekeraar, waar altijd een adviserend tandarts werkzaam is. U kunt het probleem met hem/ haar bespreken.
In het algemeen is het zo dat bij het behandelen van kinderen er eerst een vertrouwen moet zijn van het kind in de behandelaar, daarnaast heeft onderzoek ook uit gewezen dat het er niet toe doet wat er gedaan wordt , maar de wijze waarop de behandeling plaats vindt. Succes
di, 09/21/2004 - 21:25 Permalink