zoontje 5 ondertanden wisselen groeit scheef en één is geel

Author:
joshua_4901
Posted:
zo, 02/25/2007 - 19:02
Hoi mijn zoontje is vijf en heeft zijn 2 ondertanden gewisseld, waarvan één scheef groeit en geel is! Is dit blijvend en/of wat kan hiervan de oorzaak zijn. Hij poetst zijn tanden goed en snoept niet vheel veel!! Ik vind de gele tand een enorm lelijk gezicht is hier wat aan te doen???? hoop dat u me wat meer informatie kunt geven!
mecánico para …

Hoi Joshua,

Da's precies het verschil tussen blijvende tanden en de nog overgebleven melk tanden. De nieuwe hebben de kleur die echt goed is. Sterker de echte kleur moet nog gaan blijken in de aankomende maanden en jaren. Maar de melktanden verliezen steeds meer van hun kern en worden daardoor witter.

Het contrast is nu heel groot. Als alles gewisseld is is het zo goed als weg en........De inbouw van fluoride zal het glazuur ook iets meer melkachtig wit maken. nu is het nog echt glas en je ziet de binnenzijde.

Dat het er wat vreemd uit ziet is dus niet gek. Samen met de stand (rare scheefstanden) zijn dit de redenen om deze fase ugly duckling (lelijk jong eendje) te noemen. De tanden die doorkomen zijn eignelijk te groot voor het mondje waar ze in zitten. Maar dat moet nog groeien, en tanden kunnen dat niet meer. Ze staan dus gedrongen, scheef, soms achter elkaar. Voordeel, deze fase eindigt, en en als dat eendje dat eindigde als een mooie zwaan. Als u in mij en sprookjes gelooft, komt het dus wel goed.

:smt002
zo, 02/25/2007 - 19:23 Permalink