Zoontje 3 heeft zwarte vlekjes in groeven van melkkiezen.

Author:
Kaantje
Posted:
wo, 07/21/2004 - 20:57
Hallo

Mijn zoontje van drie heeft zwarte streepjes/vlekjes in de groeven van drie melkkiezen.
Nou ben ik vandaag bij de tandarts geweest en naar een hele drama is het mijn tandarts gelukt om 10 seconden te mogen kijken.
Mijn zoontje is bang voor alles wat een witte jas aan heeft sinds hij een half jaar geleden iets in zijn neus had gestopt en daardoor naar de huisarts moest. Die kreeg hem er dus niet uit. Wel drukte hij hem verder in de neus en deed hem hem met de pinset menigmaal pijn. Toen hij dus op het laatst panisch werd is hij doorgestuurd naar de kno arts die woedend was om dat ze hem niet gelijk door hadden gestuurd en alleen maar geestelijke schade hebben toegebracht. Naar dat zijn assistante hem en een slange greep had heeft de kno arts in nog geen minuut het dingentje uit snel neus kunnen halen. NU alleen is hij dus bang voor alles wat met oren mond of neus te maken heeft en witte jassen.
Nou zei mijn tandarts dat het verkleuringen waren en dat ook eentje een beginde gaatje zou kunnen zijn. Maar er nog niks aan wil doen omdat hij er geen last van hebt en het niet goed heeft kunnen bekijken.
En zijn advies was om het over drie maanden overnieuw te proberen bij zijn collega die een vrouw is. Misschien dat hij dan minder angstig is.
Verder rest heeft hij aan de andere kant een kies waarvan het lijkt dat er een stukje is afgebroken door op iets hards gebeten te hebben. Zeg maar aan het einde tussen de twee kiezen in. Hij heeft er geen last van. We kunnen het gewoon flossen en poetsen. Het is gewoon wit van kleur. Nu is mijn tweede vraag zou dit eventueel ook een gaatje kunnen zijn? Want mijn tandarts heeft die kant niet goed kunnen bekijken.
En is de advies van mijn tandarts goed?
Hij heeft ook gezegd dat hij hem eerst wil proberen te laten wennen, voordat hij hem door stuurt naar de kindertandarts.
En dat het totaal niet schadelijk is voor zijn gebit of die eronder.
de digitale tandarts

Uw tandarts heeft de kiezen in ieder geval gezien en daardoor een oordeel kunnen vellen.

Verkleurde groefjes hoeven geen gaatjes te zijn, maar belangrijk is het wel om deze goed schoon te houden. Dus tweemaal per dag de tanden van uw kind poetsen (niet aan kind zelf overlaten) met een (peuter)fluoridetandpasta en zoete tussendoortjes zoveel mogelijk vermijden.

Het stapje voor stapje laten wennen aan bepaalde behandelingen (gradual exposure) is een bekende techniek en kan vaak helpen. Drie maanden is al vrij snel dus ik zou het advies van uw tandarts opvolgen.

Succes.
wo, 07/21/2004 - 22:52 Permalink