Zoon van 10 erg gele tanden

Author:
poesiemauw
Posted:
vr, 08/29/2008 - 22:23
Mijn zoon van 10 heeft opvallend gele tanden, ik heb nog een dochter van 8 en die van haar zijn mooi wit (heeft ook al gewisseld). Ik weet wel dat definitieve tanden nooit zo wit zijn als melktanden maar bij hem is het echt extreem! hij heeft nooit antibiotica of een puffer gehad als baby, peuter of kleuter, dus daar kan het ook niet aan liggen.
Ook heeft hij (vele) witte vlekjes op zijn voortanden bovenaan. Volgens de tandarts heeft hij een glazuurafwijking (heeft geen naam genoemd) en kan er enkel op volwassen leeftijd iets aan gedaan worden. Maar hij wordt er nu al vaak mee geplaagd...
Het gaat om al zijn voortanden, kiezen heeft hij nog niet gewisseld (enkel de 1ste def. kies staat er al en langs een kant bovenaan een premolaar)
Kan er echt niks gedaan worden?
Newtan

Ja, dat kan. Bleken kan al veilig op jonge leeftijd. En als er beginnend tandbederf zit (als dat die witte plekjes zijn) is het maken van composietfacings ook een mogelijkheid.

Maar dat kan technisch wel mogelijk zijn allemaal, maar wat doet jullie tandarts daarmee? Heeft hij die opleiding daarvoor?
vr, 08/29/2008 - 23:47 Permalink