wortelkanaalbehandeling in 2 voortanden bij kind van 7 jaar

Author:
miryin
Posted:
di, 10/16/2007 - 09:35
mijn dochter is 2 weken geleden gevallen en daarbij zijn haar 2 blijvende voortanden ernstig gebroken, 1 tand waarbij de zenuw geraakt is en de ander is ook ver afgebroken.
Er is elke week een foto gemaakt, bij de 2ste foto leek het de goede kant op te gaan de onsteking leek minder erg, maar nu bij de 3de fotocontrole is de ontsteking weer actief en lijkt er bij de andere voortand ook een ontsteking te ontstaan. We zijn nu doorgestuurd naar een endodontoloog voor een wortelkanaalbehandeling in beide voortanden. Nu twijfel ik niet aan mijn tandarts maar als bezorgde moeder en ik het heel erg verdrietig vindt dat dit gebeurt is, want onze dochter had 2 prachtige voortanden. Waarom nu hier een bericht, door het afzoeken op internet en de reacties om ons heen hoor je zoveel verschillende dingen.
Bij de een is de ontsteking na 6 weken vanzelf genezen en daarna zijn de tanden hersteld met de eigen stukken tand en bij de ander is er onzontherapie gedaan en weer een ander is het element helemaal kwijt geraakt na een wortelkanaalbehandeling. Help ik weet het niet meer hoor wat nu verstandig is en wat niet, tuurlijk moet ik de afspraak afwachten bij de endodontoloog, maar deze moeder ligt er nachten wakker van en wil heel graag ergens weer hoop uit kunnen halen.
Groeten Mirjam
miryin

hallo,

het is heel triest, we zijn geweest bij de endodontoloog en hij heeft geen wortelkanaal gedaan want het kan nog vanzelf genezen en dat wil hij liever even afwachten, over 3 weken moeten we een controle foto laten maken.
Hij heeft wel de stukjes eraan gezet, het ziet er mooier uit dan de afgebroken stukjes natuurlijk, maar het is nog steeds niet mooi.
Het voelt ruw aan en aan die schuine tand zie je echt nog een breuklijn, terwijl bij de ander etand zie je dat niet meer.
di, 10/23/2007 - 12:50 Permalink