wortelkanaal behandeling voor een peuter.

Author:
steph71
Posted:
do, 09/25/2008 - 10:09
Hallo allemaal.

Mijn zoontje van nu bijna twee, is toen hij ongeveer 1jaar en 3maanden was, gevallen of heeft zich een keer flink gestoten, enfin op een gegeven moment had hij een iets wat zwart voortandje. Ik ben daarmee naar de tandarts gegaan en die vertelde me dat op dat moment er nog niets aan de hand was, maar zodra er een ontsteking zou ontstaan, ik er meteen iets aan moest laten doen.
Dat was ongeveer een half jaar terug. inmiddels is het gaan ontsteken en ben ik gisteren bij een kindertandarts geweest die mij vertelde dat er meteen wat aan gedaan moest worden.
Ten eerste zei ze dat de tand eruit moest, maar voorzichtig erachteraan zei ze dat misschien een wortelkanaal behandeling ook mogelijk is.
Ik moet erbij vertellen dat ik niet in Nederland woon, dus weet ook niet of dit in Nederland voorkomt. Is zo'n behandeling verantwoord op zo'n jonge leeftijd? Hoe gaat dat met verdoving? Mijn zoontje zal ook niet rustig gaan zitten, hoe gaat dit allemaal?
Ik hoop dat iemand mij iets verder kan helpen, ben best wel geschrokken van het nieuws dat hij de komende 4 jaar waarschijnlijk met zo'n gat tussen z'n tanden door het leven moet (waarschijnlijk voor mij moeilijker dan voor hem)
In ieder geval alvast bedankt.

Groeten Stephanie.
Sansie

Ik kan me herinneren dat m'n kleine broertje vroeger ook op zijn voortandje is gevallen. Ze hebben toen het tandje eruit gehaald. Het is gewoon net of hij aan het wisselen is. Een wortelkanaalbehandeling lijkt me bij zo'n jong kindje onwaarschijnlijk aangezien je daarvoor erg lang stil voor moet zitten...
do, 09/25/2008 - 15:54 Permalink
Shania46

Hallo,

Hmmz moeilijk hoor, lijkt mij voor zo een klein kind niet echt een ideale oplossing maar ik neem aan dat de kindertandarts meer verstand hiervan heeft dan ik.

Is het niet zo dat het een wortelkanaalbehandeling moet hebben voordat er een nieuwe tand straks komt? Zeg misschien wel heel iets doms hoor.
do, 09/25/2008 - 21:28 Permalink